Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında tünel açma makinesi kazıya başladı - Son Dakika
Güncel

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında tünel açma makinesi kazıya başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın Tema Park istasyonunda tünel açma makinesinin kazıya başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

18.11.2022 00:04  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir- Esenyurt Metro Hattı'nın Tema Park istasyonunda tünel açma makinesinin kazıya başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam 18,5 kilometre ve 10 istasyondan oluşan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın çok önemli bir hat olduğunu belirterek, hattın Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçeceğini söyledi.

Metro hattı projesine 2020 yılı sonunda 220 milyon avroluk bir kaynak sağladıklarını anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Atatürk Mahallesi-Toplu Konut Tema Park ve Kanuni Sultan Süleyman Hastane istasyonlarından oluşan 7 kilometrelik, 4 istasyonluk, M7 hattının da devamı niteliğindeki kesimin imalatına başladık. Tabii bir de bunun ikinci kısmı var. Tahtakale-Bahçeşehir-Esenkent- Ardıçlı ve Esenyurt istasyonları... Yaptığımız çalışmada ikinci hat çok önemli. Esas batıya geçişi sağlayacak ikinci kısmı çok önemli. Bununla ilgili de ihtiyaç duyulan ek finansman için Mayıs 2022'de Hazine ve Maliye Bakanlığına borçlanma talebimizi ilettik."

İlk etabı 2025'te, ikinci etabını da geciktirmeden bitirerek, hatta son halini vermeyi planladıklarını kaydeden İmamoğlu, raylı sistemlerin milli bir mesele olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, attıkları her adımın İstanbul'un geleceğine yük değil, yükü hafifleten adımlar olması gerektiğini dile getirerek, "Böylesi bir kentte çocuklarımız ve gençlerimiz yaşamak istiyor. Öbür türlü anlatılan bir kentte yaşamak istemiyor. Bu çok net. O bakımdan bunu başardığımızda çok daha güzel, mutlu insanların yaşadığı, kolay erişilebilirliğin olduğu, hayat kalitesinin yüksek olduğu bir kent var ederiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İBB Başkanı İmamoğlu ve beraberindekilerin butona basmasıyla tünel açma makinesi kazıya başladı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında tünel açma makinesi kazıya başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında tünel açma makinesi kazıya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement