Mahrem İmam"La Yaptığı 5 Bin 500 Telefon Görüşmesini İnkar Etti - Son Dakika
Güncel

Mahrem İmam"La Yaptığı 5 Bin 500 Telefon Görüşmesini İnkar Etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

20.12.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmada, sanık eski teğmen Mehmet Ferit Demirci hakim karşısına çıktı.

Olay tarihinde kursiyer olduğunu, emir komuta zinciri içinde hareket ettiğini iddia eden Demirci, darbe girişiminde yer almadığını savundu.

Sanık eski tabur komutanı binbaşı Özkan Gürkol'un emriyle kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup kursiyer teğmenin tabancalarını alıp karargahın arka kapasına gittiklerini anlatan Demirci, burada sanık eski üsteğmenler Öztürk Gür ve İbrahim Zengin'le karşılaştıklarını ifade etti. Demirci, bu iki subayın emriyle karargahın cephaneliğe geldiklerini belirtti.

Cephanelikte kendilerine mühimmat dağıtıldığını anlatan Demirci, buradaki televizyonda darbe girişimine ilişkin haberleri izlediklerini anlattı.

Bu gelişmeyi paylaştıkları Gür'ün kendilerine, darbecilere karşı mücadele edeceklerini anlattığını ileri süren Demirci, tanklara mühimmat verilmesi için görüştükleri astsubay Hüseyin Yağmur'un, tümgeneral Erdoğan Akyol'un emri olmadan mühimmat veremeyeceğini söylediğini bildirdi.

Yağmur'un cephaneliğin diğer bölgelerini kontrol etmek için ana kapıdan ayrılacağını belirterek kendisinden o bölgede nöbet tutmasını istediğini iddia eden Demirci, "Hüseyin astsubay bana cephaneliğin önünde nöbet tutmamı, buradan mühimmat çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Cephaneliğin diğer bölgelerini kontrol etmek için gitti. Ancak cephaneliğin kapısı kırılmıştı. Bir zaman sonra Gür, yanında bir grup askerle cephaneliğine gelerek bir miktar mühimmat alıp gitti." ifadelerini kullandı.

Gece boyunca tankların durumuyla ilgili birbiriyle çelişen emirlerin geldiğini, böyle bir belirsizlik ortamında durmak istemediğini öne süren Demirci, sabah saatlerinde polise teslim olduğunu söyledi.

Başka birlikten gelmiş

Daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli olmasına rağmen Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında yakalanan sanık eski üsteğmen Sefa Aygün'ün savunmasına geçildi.

Evinde bulunduğu sırada Ercan Koçak isimli bir kişinin kendisine zırhlı birliklere görevlendirilmesinin yapıldığını, ivedi bir şekilde buraya gitmesi gerektiğini söylediğini öne süren Aygün, sözde görevlendirmeye ilişkin kendisine tebliğ belgesinin de gösterildiğini iddia etti.

Birliğe geldiğinde darbeyi çağrıştıran herhangi bir gelişmeye şahit olmadığını aktaran Aygün, ilerleyen saatlerde tank hareketliliği nedeniyle karargahın da darbe girişiminde yer aldığını düşünerek buradan ayrılmayı istediğini öne sürdü.

Vatandaşların nizamiyeyi tutması nedeniyle buradan çıkamadığını savunan Aygün, sabah saatlerine kadar kanunsuz bir eylemde bulunmadan polisin gelmesini beklediğini söyledi.

"Barış Dedebağı yüzüme tükürdü"

Sabah saatlerinde gözaltına alındığında, darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan emekli Binbaşı Barış Dedebağı'nın yanına geldiğini ve kendisine "darbeci hain" diyerek yüzüne tükürdüğünü ifade eden Aygün, "Ellerimi ve ayaklarımı bağladılar. Dedebağı yanıma gelerek bana hakaret etti, başıma vurarak yüzüme tükürdü. Ben de olaylarla ilişkim olmadığını söyleyerek aynı şekilde ona tükürdüm." diye konuştu.

Sanık Aygün, çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Murat İlhan'ın, başka bir davada yargılanan örgütün mahrem imamlarından Serhat Karatay'ın kendisi hakkında beyanlarının olduğunu hatırlatması üzerine, bu kişiyi tanımadığını, hiçbir şekilde görüşmediğini, kendisini başka biriyle karıştırmış olabileceğini iddia etti.

Bunun üzerine Başkan İlhan, "Nasıl tanımazsın? 5 bin 500 kez telefon görüşmeniz var." diyerek sanığın bu konudaki savunmasını istedi.

Önceki beyanlarını tekrarlayan Aygün, ABD başta olmak üzere Almanya, İngiltere, Yunanistan ve Avusturya ile yaptığı onlarca telefon görüşmesini ise hatırlamadığı iddiasında bulundu.

Duruşmaya devam ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahrem İmam'La Yaptığı 5 Bin 500 Telefon Görüşmesini İnkar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement