Mahzuni Şerif, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mahzuni Şerif, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı

Mahzuni Şerif, Ölümünün 10\'uncu Yılında Anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 10'uncu yıldönümünde, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nin Çilehane mevkiindeki mezarı başında ve Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

19.05.2012 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 10'uncu yıldönümünde, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nin Çilehane mevkiindeki mezarı başında ve Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

Hacıbektaş Belediyesi tarafından Aşık Mahzuni Şerif'in Çilehane mevkiindeki mezarı başında düzenlenen törene ailesi ve sevenleri katıldı. Burada konuşan Bağımsız Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Mahzuni Şerif'in çağın Pir Sultanı olduğunu belirterek, onun her türlü baskıya, zulme ezilmeden, döneklik yapmadan, bükülmeden karşı koyduğunu söyledi. Atatürk'ü, devrimlerini ve Cumhuriyetin temel değerlerini savunan büyük ozan Mahzuni Şerif'in 10'uncu ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıldığını ifade eden Selmanpakoğlu, şunları kaydetti:

"Ezilenden yoksuldan, itilip kakılandan yana olan, ulusal bağımsızlığımızın ve demokrasinin yerleşmesi için dimdik durarak çaba harcayan yürekli ozanımıza duyulan özlem her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Gün oldu sesi yüksek diye hapis yattı, gün oldu emperyalistlerin ve işbirlikçilerin işine gelmedi, takibe alındı, baskı altında tutuldu. Bunların hiçbirine aldırmadı. Onurlu yaşamını, halkın mutluluğu, ulusun bağımsızlığı ve Atatürk ilkelerinin varlığı uğruna hiçe saydı. Ulusun, halkının gönlünde unutulmaz yerini aldı. Bugün on binlerce halk onu anıyor ve özlüyor."

Törene katılanlar, daha sonra Aşık Mahzuni Şerif'in mezarına kırmızı karanfil bırakarak saygı geçişi yaptı.

Aşık Mahzuni Şerif'i anma etkinliklerine Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde devam edildi. Burada düzenlenen törende de Mahzuni Şerif'in yaşamını konu edilen sinevizyon gösterisi yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın semah ekibinin gösterisinin ardından Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni Şerif, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve Kar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Niyazi Yaşar, ozanın çeşitli yönlerini anlattı. Buradaki törene katılanlara lokma dağıtıldı. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahzuni Şerif, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement