Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim - Son Dakika
Spor

Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim

Galatasaray'ın başarılı stoperi Maicon "6 yıl önce eşime Galatasaray'da oynayabileceğimi söylemiştim." ifadelerini kullandı.

16.11.2017 21:15  Güncelleme: 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın başarılı stoperi Maicon, takımda arkadaşlığın üst seviyede olduğunu belirterek, "Önemli olan takım olabilmek. Yolun sonunda mutlu sona ulaşmak istiyorsanız birlik olmanız gerekiyor. Biz de bunu fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

Galatasaray'ın 2017-2018 futbol yılında kadrosuna dahil ettiği stoper Maicon Pereira Roque, başarılı savunmasının yanı sıra attığı 4 golle de Galatasaray'ın ve ligin en dikkat çeken isimlerinden biri. Kısa zamanda takıma ve Türkiye'ye uyum sağlayan Brezilyalı futbolcu, eşi Ursula ile birlikte Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan Melisa Çizmeci'nin sunduğu 'Sarayın Yıldızları' programının konuğu oldu.

Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim

"EŞİM TEMİZ KALPLİYMİŞ"

Galatasaray'da oynama hayalini geçmiş yıllarda kurduğunu belirten Maicon "6 yıl önce eşim İstanbul'a gelmiş ve Porto'ya döndüğünde İstanbul ile ilgili olarak 'Gezdiğim ve gördüğüm en iyi yerlerden' demişti. Temiz kalpliymiş. Diğer taraftan, İngiltere'deki Emirates Cup'ta Galatasaray'a karşı oynamıştım. Abarttığımı düşünebilirsiniz belki ama maçtan sonra Ursula'ya Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu, taraftarların tutkulu olduğunu ve bir gün burada oynayabileceğimi söylemiştim. Hem benim hem eşimin isteği bu yöndeydi. Şu anda Galatasaray'dayım ve bu nedenle çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"MUSLERA SAYESİNDE İSTANBUL'A ÇABUK ALIŞTIM"

Türkiye ve İstanbul'a çok çabuk alıştığını söyleyen ve bunda en önemli faktörlerden birinin Fernando Muslera olduğunu kaydeden Brezilyalı stoper, takımdaki arkadaşlık ortamına da dikkat çekti. Maicon, "Çok iyi bir arkadaşlık ortamı hakim. İlk aklıma gelen isim Muslera. Aynı zamanda komşum, birbirimize gelip gidiyoruz. Ortak dili de kullanıyoruz. Bana yol gösteriyor. Bu nedenle en iyi arkadaşlarımdan biri o. Fernando ve Mariano'nun da gelmesi de benim çok yararıma oldu. İngilizce dersleri almaya başladım ve artık Bafe, Martin, Garry ile de rahat konuşabiliyorum. Kaptanımız Selçuk ve Eren de çok yardımcı oluyor. Sinan ile devamlı şakalaşıyoruz. Emrah, Koray ve diğerleri... Takımdaki arkadaşlık üst seviyede. Önemli olan takım olabilmek. Yolun sonunda mutlu sona ulaşmak istiyorsanız birlik olmanız gerekiyor. Biz de bunu fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

"EN İYİ STOPER SEÇİLMEYİ İSTERİM"

Maicon attığı 4 golle Avrupa'nın en çok gol atan savunma oyuncuları arasında yerini alırken takımın başarılı olmasının daha önemli olduğunu belirtti. "Benim için bireysel ödüllerden ziyade takımın kazanması önde gelir" diyen Brezilyalı futbolcu, "Bir stoper oyuncusuyum. Görevim defans yapmak. 'Çok gol atmak mı yoksa ligin en iyi stoperi seçilmeyi mi istiyorsun?' diye sorsanız 'En iyi stoper seçilmeyi' cevabını veririm. Bu yıl şampiyon olmak çok önemli. Evet goller beni motive ediyor, o goller puanlar getirdi ama biz sezon sonunda şampiyon olalım, attığım gollerin sayısı önemli değil" diye konuştu.

Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim

MAİCON'UN EŞİ URSALA: EVE NEŞE KATAN BİR BABA

Programda Melisa Çizmeci'nin sorularını yanıtlayan bir diğer isim de Maicon Pereira Roque'nin eşi Ursula'ydı. Eşini gol atması yönünde motive ettiğini söyleyen Ursula, "Maçtan önceki konuşmalarında onu hep futboluna odaklanması ve kendisinden gol beklediğim yönünde destekliyorum. Tabii fazla şımartmadan. Belki de attığı 4 golün arkasında bu vardır. Yüzde yüz konsantre olduğunda çok mükemmel oynayabileceğini iyi biliyorum. Hata yapmasına ve kaybetmesine tahammülüm yok. Hata yapınca inanılmaz sinirleniyorum" dedi. Ursula, saha içi ve saha dışındaki Maicon'u ise, "Saha içindeki Maicon ile saha dışındaki Maicon birbirinden farklı insanlar. Saha içinde agresif. Zaten pozisyon itibarı ile de öyle olması gerekiyor. Evde ise inanılmaz. Çok iyi ve eve neşe katan bir baba" cümleleriyle anlattı.

Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaraylı Maicon: Bir Gün Burada Oynayabileceğimi Söylemiştim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Advertisement