Majestic Filmi - Son Dakika
Güncel

Majestic Filmi

Majestic Filmi

Majestic filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Majestic filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peter Appleton (Jim Carrey) hırslı ve girişken bir Hollywood senaristidir.”Sahra’nın Kum Korsanları” Appleton’un filme alınan ilk senaryosudur. film John Huston’ın macera filmi “ Afrika Kraliçesi” ile aynı anda, Hollywood Bulvarı’ndaki Grauman’ın Chinese Tiyatrosu’nda gösterime girer. Appleton’ın kariyerinde çok önemli bir yere sahip olan bu filmin aktristi, aynı zamanda kız arkadaşı da olan ateşli yıldız adayı Sandra Sinclair’dir (Amanda Detmer).

Fakat beklenmedik bazı gelişmeler Peter’i pek çok garip olayların içine sürükler. Anti Amerikan Aktiviteleri Örgütü, Peter Appleton’ı Komünist sempatizanı olmakla suçlarlar. Genç cı

yalnızca işini kaybetmekle kalmaz, hem kız arkadaşını hem de göz alıcı Hollywood kimliğini kaybeder.

Problemlerinden kurtulmaya çalışırken fırtınalı bir gecede yolunu kaybeder ve yıkık bir köprü üzerinde arabası kontrolden çıkar. Hafızasını kaybeder ve kendisini Lawson adlı bir kasabada bulur. Ne geçmişe ait bir hatıra, ne de endişelenecek bir problem vardır.

Aniden ortaya çıkışı kasaba halkının pek çoğunu derinden etkiler. Kasaba halkı 62 gencini kaybettiği savaştan sonra kederden adeta paralize olmuş durumdadır. Appleton, 1944 Haziran’ındaki D-Day çatışmasında kayıp olarak rapor edilen Lawson’un II. Dünya Savaşı kahramanlarından biri olan Luke Trimble’e çok benzemektedir. Appleton’ın kasabaya gelişi şüphesiz ki en çok Majestic salonunun sahibi ve Luke’un babası Harry Trimble’ı etkiler. Artık hayattan zevk almayan yaşlı Trimble karısı ölünce ve oğlu savaştan geri dönmeyince yı kapamıştır.

Oğlunun geri kalan hayatını tamamlamak için geri döndüğünü düşünmekte olan baba mutluluk içindedir. Harry’nin bu mutluluğuna kasaba doktorunun güzel kızı, Luke’un eski sevgilisi Adele Stanton da dahil tüm kasaba halkı katılmaktadır. Oğlunun geri dönüşüne çok sevinen Harry, Majestic’i yenileyerek tekrar açmaya karar verir. Haftalar geçer. Majestic’de dönemin birçok popüler filmi gösterilir: “A Stranger Named Desire” ve “The Day the Earth Stood Still”. Günün birinde Harry senaryosunu Peter Appleton’ın yazdığı “Sahra’nın Kum Korsanları”nın gösterimi için rezervasyon yapar.

Aniden Appleton’ın hafızası yerine gelir ve....

Yönetmen:

Senaryo:

Oyuncular:

Filmin Türü: Komedi, Drama,

Orijinal Adı: Majestic, The

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 152 dk.

Resmi Sitesi: http://majesticmovie.warnerbros.com/

Son Dakika Güncel Majestic Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement