Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Hem Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek - Son Dakika
Güncel

Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Hem Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek

Tasarruf için düğmeye basan Bakan Albayrak, tüm kamu kurumları ve belediyelerden acil olarak araç listelerini istedi. Araçların hem sayısı, hem sınıfı düşürülecek. Türkiye'de üretilen araçlar tercih edilecek.

06.09.2018 09:04  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı dönemlerde tasarruf önlemleri kapsamında gündeme gelen kamu araçları ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, kamu araçlarında yapılacak büyük bir tasarruf hamlesi için düğmeye bastığı öğrenildi.

HEM SINIFLARINDA HEM DE SAYILARINDA TASARRUF EDİLECEK

Albayrak'ın imzasıyla tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda bakanlıklar, bağlı ilgili kuruluşlar, KİT'ler (kamu iktisadi teşebbüsü) ve belediyelerden sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri istendi. Devlette kullanılan araçların hem sınıflarında, hem de sayılarında ciddi bir tasarrufa gidileceği öğrenildi. Kamuda bundan böyle Türkiye'de üretilen araçlar tercih edilecek.

14 EYLÜL'E KADAR GEREKLİ LİSTE İSTENDİ

Milliyet'te yer alan habere göre; Berat Albayrak imzalı yazıda, tüm kamu kuruluşları, bakanlıklar, belediyelerden ve KİT'lerden 14 Eylül'e kadar gerekli listeyi göndermeleri istendi. Böylece ilk defa kamu ve belediyelerin sahip olduğu araçlarla ilgili net fotoğraf ortaya konulmuş olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE HAMLESİ

Kamuda tasarrufun işaretini yaz aylarında veren Albayrak şunları söylemişti: "Mali alanda atılacak adımlarla enflasyon ile mücadele sürecine azami katkı verilecektir. Açıklanacak yeni plan (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya koyulacaktır. Yeni planın ve atılacak adımların enflasyon ile mücadele için vereceği katkı kısa sürede görünür olacak ve tedbirler kararlılıkla alınacaktır. Enflasyonla mücadele, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlar ile eşgüdüm içerisinde bütüncül bir yaklaşımla ve birbirini tamamlayıcı politikalar ile yürütülecektir. 2018 mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Kamu nakit varlıklarının tek elden yönetilmesi ve verimliliğini sağlayacak olan tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması ile alakalı yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir."

Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Hem Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek

Son Dakika Güncel Makam Araçlarında Tasarrufa Gidiliyor! Hem Sınıfları, Hem de Sayıları Düşürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement