Makedon sanatçılar İstanbul'da konser verdi - Son Dakika
Güncel

Makedon sanatçılar İstanbul'da konser verdi

Makedon opera sanatçısı Veselinka Madjarova, klarnet sanatçısı Trajche Malinov ve piyanist İlja Nastavski İstanbul'da konser verdi.

23.09.2021 10:19  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedon opera sanatçısı Veselinka Madjarova, klarnet sanatçısı Trajche Malinov ve piyanist İlja Nastavski İstanbul'da konser verdi.

Kuzey Makedonya Kültür Merkezi'ndeki etkinlik yeni tip koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleştirildi.

Konser öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan piyanist İlja Nastavski, İstanbul'da konser verecek olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, konserde Türkiye ve Kuzey Makedonya kültürünün bir sentezini sunacaklarını söyledi.

Nastavski, Osmanlı İmparatorluğu döneminden iki milletin ortak bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bu konserde de Türkçede 'Köprülü' olarak adlandırılan Makedonya şehrinin müziğini sunacağız. Bu müzikte Osmanlı müziğinin melodisini taşımaktadır. Bu da bu müşterek sentezin bir yansımasıdır. Türk besteciler tarafından yazılan eserleri de müzikseverlerin beğenisine sunacağız."

Konser programında, Sasho Livrinski'nin "Te vidov tebe I se zaljubiv" ile "Mome sedi na pendzere", Ante Grgin'in "Capriccio no 1", Tomislav Zografski'nin "Svita za piano" ile "Marika moma ubava", Fazıl Say'ın "Kumru Ballad" ve Ozan Özgüç'ün "Çanakkale" eserlerinin de yer aldığı geniş bir repertuvar icra edildi.

Makedon sanatçılar İstanbul\'da konser verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedon sanatçılar İstanbul'da konser verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement