Makedonya'da Erken Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Erken Genel Seçime Doğru

Makedonya\'da Erken Genel Seçime Doğru

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, "Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılacak seçimlerin ülke menfaatine sonuçlanması, ülkedeki tüm etnik unsurları kucaklaması en öncelikli beklentimiz." dedi.

26.11.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, " Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılacak seçimlerin ülke menfaatine sonuçlanması, ülkedeki tüm etnik unsurları kucaklaması en öncelikli beklentimiz." dedi.

Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak, Balkan ülkelerinde yaşayan halkların arasında ciddi bir ayrım bulunmadığını, siyasilerin körüklediği ayrımcılığın da halk nezdinde karşılık görmediğini yaptıkları çalışmalar esnasında tespit ettiklerini söyledi.

Makedonya'da 1990 yılından bu yana dördüncü kez erken genel seçim yapıldığını, son genel seçimin de 2014 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatan Adiloğlu, 11 Aralık'tan sonra ülkeyi hak ettiği noktaya getirecek uzun soluklu bir hükümetin oluşmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Adiloğlu, Makedonya ve diğer Balkan ülkeleri için çalışmalarının bitmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Makedonya, Türkiye için her zaman önemli bir ülke olmuştur. Öncelikle orada Türk, Arnavut, Boşnak ve diğer etnik gruplardan akrabalarımız var. Makedon halkıyla da geçmişi 600 yıla dayanan bir dostluğumuz var. Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılacak seçimlerin ülke menfaatine sonuçlanması, ülkedeki tüm etnik unsurları kucaklaması en öncelikli beklentimiz. Elbette Makedonya'nın iç işlerine karışmak, seçimlerinde onları etkilemek gibi bir niyetimiz yok. Tek isteğimiz birlik içinde olmaları."

Ali Sait Adiloğlu, seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Makedonya ile mevcut iyi ilişkilerin daha da ileriye taşınması için daha çok çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Erken Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement