Makedonya'da, Izciler 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da, Izciler 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

Makedonya'da, izciler 15 Temmuz Şehitlerini unutmadıEyüp Salih / Ohri, 12 Temmuz 2017 ( DHA ) ? Makedonya'nın Ohri şehrinde 2017 Uluslararası Makedonya İzci Kampında 15 Temmuz şehitlerini anma proğramı düzenlendi.

13.07.2017 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da, izciler 15 Temmuz Şehitlerini unutmadı

Eyüp Salih/ Ohri, 12 Temmuz 2017 ( DHA ) ? Makedonya'nın Ohri şehrinde 2017 Uluslararası Makedonya İzci Kampında 15 Temmuz şehitlerini anma proğramı düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği himayelerinde, TİKA, Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Anadolu Ajansı, TRT, MATÜSİTEB, MATTO, MÜSİAD ile Ultraslan Galatasaray Makedonya eşgüdümünde, Türkiye'de yaşanan hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma başlığıyla, VII. Uluslararası İzcilik Kampına katılan 400 izciye 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Türkiye, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk'tan katılan izciler ülke milli marşların okunması ardından 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için okunan duayla başlayan etkinlikte konuşan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında izci arkadaşlarının çok sayıda tankı ele geçirdiğini belirtti.

Bizim kurtuluş savaşımızın olmadığını dile getiren Hasan Subaşı, kelimelerin Osmanlıca karşılıklarının Türkçe tam birbirini örtmediğini ifade etti.

BİZ HİÇ ESİR OLMADIK Kİ KURTULALIM, BİZİM İSTİKLAL MÜCADELEMİZ VAR

Subaşı Şöyle konuştu : 'Biz hiç esir olmadık ki kurtulalım, bizim istiklal mücadelemiz var, bağımsızlık mücadelemiz var. İstiklal,kurtuluş kelimelerin tam manalarını öğrendiğiniz zaman aslında birçok şey yerine oturacak. Aynı istiklal savaşına neden olan o hainliklerin bertaraf edilmesi gibi, burada olan problemleri de biliyorsunuz, Srebrenitsa katliamı gibi yerlerde yaşananları biliyorsunuz' dedi.

Hasan Subaşı, bazı kelimeleri bilmeden ferasetsiz insan olunduğunu söylerken, irfan kelimesinin manasına da değindi. İrfan, bilinmeyen bir nesnenin arka tarafını görebilmek olduğunu ifade etti. Bunu da çokça bilgi sahibi olarak,edeple,ahlakla ve inceleyerek, ince zekayla yapılabileceğini söyledi.

İZCİLER İRFAN SAHİBİ OLMAK İÇİN BU OCAKTA BULUNUYORLAR

İzcilerin aslında dağda tepede dolaşarak ayı olarak yetişmediklerini, irfan sahibi olabilmeleri için bu ocakta bulunduklarını, öndeki olayı doğru tahmin edebilmek ve doğru davranmayı öğrendiklerini açıkladı.

Bu yüzden bütün izcilerin 15 Temmuz'da sokaklara indiklerini, ta Novi Pazar sokaklarından Üsküp'ün sokaklarına kadar izcilerin meydanlarda olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin her tarafında çadırlar kurulduğunu ve nöbetlerin tutulduğunu da ifade etti.

BUNDAN SONRA DA HAİNLER ARAMIZDA OLACAK

Bundan sonra da hainlerin aramızda olacağını söyleyen Hasan Subaşı, 'bizim ayakta durmamızı,adaletle insanlara muamele etmemizi istemiyor insanlar,çünkü o zaman keifleri kaçar. İçinizde hep oynayacaklar, sizi bozmaya çalışacaklar, siz her zaman bu tuzakları bertaraf edeceksiniz ve hep en doğru yolu bulup en iyi işi yapacaksınız' diye konuştu.

Makedonya\'da, Izciler 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya'da, Izciler 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika


Advertisement