Makedonya'da Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi

Makedonya\'da Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, toplu sünnet şöleni düzenlendi.

04.09.2016 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküp Çayır Belediyesi ve El Hilal Yardımlaşma Derneği işbirliğinde başkentteki tarihi Kurşumlu Han'da düzenlen şölende, 400 çocuk sünnet edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sünnet şöleninin 13'üncüsünün düzenlendiğine işaret ederek, "Bu, bizim bir kültürümüz, geleneğimiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz daim olsun, akrabalık bağlarımız gelişsin ve güçlensin diye tüm Balkanlarda kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz." dedi.

Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman Makedonya'nın yanında olduğunu ifade ederek, "Kardeş belediyemiz Bursa'nın sevinçlerine ortak oluyoruz ve biliyoruz ki onlar da bizimle aynı hisleri paylaşıyor. Üsküp'te meydana sel felaketinde acımızı bizimle paylaşan Bursa'ya bir kez daha teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

El Hilal Yardımlaşma Derneği Başkanı Behicuddin Şehabi ise Makedonya'nın Üsküp, Kumanova, Radoviş ve Pirlepe şehirlerinden 400 çocuğun sünnet edildiğini söyleyerek, " Sünnet, hem ahlaki açıdan hem de din, sağlık ve kültür açısından önemlidir. Çocukların sünnet kıyafetleri eşliğinde dolaşmaları da geleneğemize olan bağlılığın işaretidir." ifadelerini kullandı.

Sünnet şöleni kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement