Makedonya'dan Orhan Pamuk'a Tabernakul Edebiyat Ödülü - Son Dakika
Güncel

Makedonya'dan Orhan Pamuk'a Tabernakul Edebiyat Ödülü

Makedonya\'dan Orhan Pamuk\'a Tabernakul Edebiyat Ödülü

Makedonya'da, Uluslararası 2013 'Tabernakul' Edebiyat Ödülü'ne Türk yazar Orhan Pamuk ve Rus yazar Viktor Erofeyev layık görüldü.'Tabernakul' yayın evinin ikinci kez düzenlediği ödül kararı Lyubivoye Rışumovik, Milan Kundera, Tsvetan Vrajivirski,...

09.10.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da, Uluslararası 2013 'Tabernakul' Edebiyat Ödülü'ne Türk yazar Orhan Pamuk ve Rus yazar Viktor Erofeyev layık görüldü. 'Tabernakul' yayın evinin ikinci kez düzenlediği ödül kararı Lyubivoye Rışumovik, Milan Kundera, Tsvetan Vrajivirski, Venko Andonovski, Goran Stefanovski ve Ferid Muhiç'ten oluşan komisyon tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska ; Mileska ve komisyon üyelerinin düzenlediği basın toplantısında ödül sahibi Orhan Pamuk'un 18'den fazla romanın yayınlandığı ve 66 dile çevirildiği söylendi. 'Tabernakul'un müdürü Tsvetan Vrajivirski, Orhan Pamuk'un 'Sessiz Ev"' ve 'Saf ve Düşünceli Romancı', Viktor Erofeyev'in de 'Rus Güzeli' ve 'Akimudi' romanlarının Makedoncaya çevrildiğini açıkladı.

'Tabernakul' tarafından ikinci kez dağıtılan 2013 Edebiyat ödülleri Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski himayesinde 25 Aralık 2013 tarihinde sahiplerine tekdim edilecek.

ES(SS) - P

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya'dan Orhan Pamuk'a Tabernakul Edebiyat Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement