Makedonya'nın İlk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov, Devlet Töreni Yapılmadan Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Makedonya'nın İlk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov, Devlet Töreni Yapılmadan Defnedildi

Makedonya\'nın İlk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov, Devlet Töreni Yapılmadan Defnedildi

Yugoslavya'nın dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden Makedonya'nın ilk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov 'Butel' Kabristanında kahramanlar arasında defnedildi.

03.01.2012 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yugoslavya'nın dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden Makedonya'nın ilk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov 'Butel' Kabristanında kahramanlar arasında defnedildi. Gligorov'un vasiyeti üzerine ve ailesinin de isteğiyle devlet töreni düzenlenmedi.

Makedonya Meclisi Gligorov anısına bir toplantı düzenledi. Meclis toplantısında konuşan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Makedonya'nın bağımsızlığında ilk Cumhurbaşkanı Gligorov'un sunduğu tarihi katkıdan söz etti.

Kiro Gligorov, 1991 yılında Makedonya'nın savaşsız bir ortamda bağımsızlığını kazanması için büyük bir rol oynadı. 1991-1999 arasındaki Cumhurbaşkanlığı döneminde de Makedonya'nın Birleşmiş Milletler Teşkilatında 181'inci ülke olarak katılmasını sağladı.

Kiro Gligorov bugün, Devlet töreni düzenlenmeden sade bir vatandaş olarak aile bireylerinin, dost ve sevenlerinin katılımıyla defnedildi. İlk Cumhurbaşkanı'nın cenaze töreninde Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov da yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya'nın İlk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov, Devlet Töreni Yapılmadan Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement