Makedonya'ya Dost Selamı Götürecekler - Son Dakika
Güncel

Makedonya'ya Dost Selamı Götürecekler

Makedonya\'ya Dost Selamı Götürecekler

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Makedonya'ya yapacağı ziyarette "Makedonya'ya Bir Dost Selamı" programına katılacak.

05.09.2012 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Makedonya'ya yapacağı ziyarette "Makedonya'ya Bir Dost Selamı" programına katılacak. Göksu, Merkez Jupa Belediyesi ile iyi niyet protokolüne de imza atacak.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümünde Makedonya'ya dost selamı götürüyor. İki ülke arasında dostluk ve kardeşliğin arttırılması, yeni nesillere aktarılması ve küreselleşen dünyada ekonomik ve ticari işbirliklerine gidilmesi noktasında uygun ortamlar oluşturulması amacıyla Makedonya'da "Makedonya'ya Bir Dost Selamı" sloganıyla gerçekleşecek programda, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya AK Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği'nin temsilcileri de eşlik edecek. 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak program kapsamında Makedonya'da bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlikler ile ekonomik görüşmeler yapılacak. Etkinlikler kapsamında gerçekleşecek kültür sanat programları çerçevesinde TAV Havalimanları ve Halkbank'ın destekleriyle fotoğraf sanatçısı Murat Solakoğlu'nun fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi de açılacak. 5 Eylül Çarşamba akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında Üsküp Alexander Havalimanı'nda açılacak fotoğraf sergisi, 19 Eylül 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Program kapsamında 9 Eylül Pazar günü Merkez Jupa'da Esenler Belediyesi ile Merkez Jupa Belediyesi arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi, iki belediyenin karşılıklı kültürel ve sosyal etkinliklerde bir araya gelmesi amacıyla "iyi niyet protokolü" imzalanacak. İmza töreninin ardından çocuklarla bir araya gelinerek, onlara hediyeler dağıtılacak.

Program kapsamında ayrıca 6 Eylül Perşembe günü Makedonya'da ticaret ve yatırım imkanları ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Makedonya Ekonomi Odası'nda gerçekleştirilecek toplantıda, ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası yetkilileri de Türk ve Makedonya'dan katılacak iş adamı ve yatırımcılara birer sunum yapacak. Heyet, daha sonra geçtiğimiz yıl Makedonya'da reel sektörü finanse eden ve IK Bank A.D. adıyla faaliyet gösteren bankayı satın alarak, Halkbank Üsküp olarak faaliyet göstermeye başlayan Halkbank Üsküp şubelerinden birini ziyaret ederek temaslarda bulunacak. Aynı gün Makedonya- Türkiye Ticaret Odası Başkanı Eyüp Kahveci ve ardından hükümet ortağı Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Kenan Hasip ile parti merkezinde bir araya gelinecek.

Ayrıca program dahilinde Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi de ziyaret edilecek. Burada Türkçe öğrenip, Türk dilini, tarihini ve kültürünü yakından tanıyan yabancılarla bir araya gelinecek.

7-8 Eylül tarihlerinde Makedonya'nın tarihi ve kültürel merkezlerini gezecek olan heyet, ÇAYKUR'un Türk çayını Makedonya'da tanıtmak için bulunacağı Üsküp, Gostivar, Ohri ve Merkez Jupa'da ÇAYKUR tanıtım TIR'ını ziyaret edecek. Program dahilinde Türkiye Cumhuriyeti Ohri Fahri Konsolosu Abdurrahman Bayraktar ile bir araya gelinecek. 8 Eylül Cumartesi günü ise Makedonya'nın Bağımsızlık Günü olması nedeniyle birbirinden renkli kutlamalar yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Makedonya'ya Dost Selamı Götürecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement