Malatya Belediyesi'nden Eğitime Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Malatya Belediyesi'nden Eğitime Büyük Destek

Malatya Belediyesi\'nden Eğitime Büyük Destek

Ana sınıf, 2. ve 6. sınıflara 27 bin adet kitap dağıtılacak.

03.10.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim alanında da yaptığı hizmetlerle Malatya'ya önemli katkılar sunan Malatya Belediyesi tarafından Malatya merkezdeki ana sınıf, 2. sınıf ve 6. sınıflara toplamda 26.800 adet kitap dağıtılacak.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, şehrin değişik yerlerinde açılan Okuma ve Eğitim Merkezleri'nde başarılı ve yoksul öğrencilere verilen çeşitli eğitim kurslarının yanı sıra, okullarda yapılan çeşitli düzenlemelerle eğitim camiasına büyük destekler veren Malatya Belediyesi, başlattığı yeni bir uygulamayla da çocuklarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla kitap dağıtımı yapacak.

Boyama, masal ve hikaye kitapları dağıtılacak

Belediye Başkanı Ahmet Çakır imzalı 'Hayatınız boyunca en iyi dostunuzun kitap olması dileğiyle' sloganıyla başlatılan proje kapsamında; 8300 adet boyama kitabı Malatya merkezde öğrenim gören tüm ana sınıf öğrencilerine, 8.900 adet Keloğlan Masalları kitabı ilkokul 2. sınıf öğrencilerine, 9600 adet Ömer Seyfettin'den Seçme Hikâyeler kitabı da 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Öğrencileri okullarda işlenen derslerin haricinde, okumaya teşvik ederek okuma alışkanlığı kazandırılmasını hedefleyen kitaplarda, Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından öğrencilere hitaben yazılmış bir de metin yer alıyor.

Kitap dağıtımı 3 Ekim Perşembe günü Ahmet Parlak İlk ve Orta Okulu'nda başlıyor

Malatya Belediyesi tarafından Malatya merkezdeki tüm ana sınıf, 2. ve 6. sınıf öğrencilerine verilecek olan kitapların dağıtımı, 3 Ekim Perşembe günü Yeşiltepe bölgesinde bulunan Ahmet Parlak İlk ve Orta Okulu'nda başlıyor. Kitap dağıtım törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un da katılması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Malatya Belediyesi'nden Eğitime Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement