Malatya'da depremzedelere demir fabrikası tarafından konteyner yaşam alanı sağlandı - Son Dakika
Güncel

Malatya'da depremzedelere demir fabrikası tarafından konteyner yaşam alanı sağlandı

Malatya\'da depremzedelere demir fabrikası tarafından konteyner yaşam alanı sağlandı

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya'da bulunan bir demir fabrikası, işlerin aksamaması için işçilere aileleriyle yaşayacakları 130 konteynerli yaşam alanı oluşturdu. Çocuklar için psikososyal destek ve etkinlik alanları da bulunan konteyner kentte, firma yeni istihdamlar için de personel alımı yapacak.

20.04.2023 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu Malatya'da, bir demir fabrikası yönetimi, işlerin aksamaması için işçilere aileleriyle yaşayacakları 130 konteynerli yaşam alanı oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan demir fabrikasında işlerin aksamaması için işletmenin Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, işçiler için konteyner yaşam alanı kurdurdu. 130 konteynerlik yerleşim alanında çalışanlar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 500 kişinin barınma ve yemek ihtiyacının karşılanıyor, çocuklar için psikososyal destek de sağlanıyor. Konteyner kentte çocuklar için, anaokulu ve çocuk parkları gibi etkinlik alanları bulunuyor.

Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından mevcut birçok termik santral şantiyesinde bulunan konteyner yapıların hızla Malatya'ya kurulması için girişimlerde bulunduklarını belirterek "Çalışanları aileleri ile birlikte güvenli yapılar olan fabrikalarında topladık. Yaklaşık 15 gün gibi bir zaman süresince de fabrikayı çalışan ve ailelerin barınmasında kullanıldık. Sonrasında ise fabrika alanına konteyner kampüs kurduk ve personeli ailesi ile buralara yerleştirdik" dedi. Bu süreçte işçi kaybı yaşamamak için firma, yeni istihdamlar için de yetiştirilmek üzere kaynakçı, termik santral operatörü gibi alanlarda personel alımı yapacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malatya'da depremzedelere demir fabrikası tarafından konteyner yaşam alanı sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement