Malatya'da "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları" Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Malatya'da "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları" Yürüyüşü Düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında Malatya'ya gelen 44 şair ve yazar, Dünya Barışı ve Çocuk Hakları için yürüdü.

09.04.2016 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında Malatya'ya gelen 44 şair ve yazar, Dünya Barışı ve Çocuk Hakları için yürüdü.

Malatya Park ve Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı arasında yapılın yürüyüşe şair ve yazarların yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bürokrat, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Çalık, kırmızıya olması gereken anlamı yüklemek üzere güzel bir programın organize edildiğini belirterek, "Bayrağımızın rengi olan kırımızı şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş vatanımızın rengidir aslında. O kırmızı al bayrağımızı sonuna kadar dalgalandırmak için canımız pahasına, bütün mücadeleyi geçmişte atalarımız verdi, bugün de bizler vermeye hazırız. Bayrağımız için, toprağımız için, vatanımız için toprağa düşmüş askeri, polisi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. O kanlarla sulanmış vatanımızın korunması adına şehitlerimizin kanının rengini aldığı bayrağımızın adına 'kırmızı hayatımızın rengi olsun' diyorum. Ölmek için değil yaşamak için hep birlikte beraberce yol arkadaşlığı edeceğiz. Bu bayrak altında, bu toprak üstünde hep birlikte kardeşçe yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da güzel bir etkinlik yaptıklarını belirterek, çocukların yüzlerindeki masumiyetin, tebessümün ve etraflarına yaydıkları barış ve huzur ikliminin bozulmasını arzu etmediklerini söyledi.

Savaşların değil barışın olmasını temenni eden Çakır, şunları kaydetti:

"Kırmızının rengi barış çağrıştırsın diye bu kampanya fikri ortaya çıktı. Çocukların hiçbir zaman suçu yok, çocuklar her zaman masumdur. Bu masum çocuklarımızın geleceklerini düşünmek bizim en temel vazifemizdir. Bu güzel etkinliklerle çocuklarımızın geleceğine yönelik bir nebze de olsa duyguları canlandırmak ve dikkat çekmek çok önemli. Bu dalganın ülkemize ve tüm dünyaya yayılmasını, barışın renginin kırmızı olmasını arzu ediyoruz. Bu etkinliğe katılan bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Yazarlarımıza bu kampanyaya desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah amacına ulaşır. Dünya'da belki en çok barışa ihtiyacı olan bir dönemi yaşıyoruz. Bölgemiz ateş çemberi içerisinde. Bunda da en çok çocuklar mağdur oluyor. Dünyanın hiçbir noktasında böyle vahşetlerin olmaması en büyük temennimiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da 'Dünya Barışı ve Çocuk Hakları' Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement