Malatya'da Kayısıyla İlgili Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Malatya'da Kayısıyla İlgili Toplantı Düzenlendi

Malatya'da kayısının üretiminden pazarlamasına kadar olan mevcut sorunların çözümü amacıyla toplantı düzenlendi.

18.07.2018 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da kayısının üretiminden pazarlamasına kadar olan mevcut sorunların çözümü amacıyla toplantı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın ve Türkiye'nin önemli ihraç ürünü kayısının üretiminden pazarlanmasına kadar olan mevcut sorunlarının çözümü için Valilikte Vali Ali Kaban başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Defterdar Ali Yıldırım, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı ve Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri İbrahim Halil Kılıç katıldı.

Toplantıda, kayısı borsasında daha önce tespit edilen bazı tehditlerle, kırsal kesim ve borsaya yakın mahallelerde kayısının alım-satımı sırasındaki tartılarda hileyi ortadan kaldırmak ve sürekli kontrol altına almak üzere güvenlik kuvvetleri ve ilgili kurumlarca oluşturulan timler tarafından denetimlerin gece-gündüz devam ettirilmesi, ilave tedbirlerin alınması görüşüldü ve karara bağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da Kayısıyla İlgili Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement