Malatya'da Stk'lar Ortak Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Stk'lar Ortak Açıklama Yaptı

Malatya\'da Stk\'lar Ortak Açıklama Yaptı

Malatya'da bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ortak basın açıklaması yapıp, Gezi Parkı eylem ve gösterilerine son verilmesini istedi.

15.06.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ortak basın açıklaması yapıp, Gezi Parkı eylem ve gösterilerine son verilmesini istedi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasını STK'lar adına Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan yaptı.

Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Çalhan, "İstanbul'da çevre duyarlılığı ya da dikta yalanına sarılarak 'Gezi Parkı' üzerinden başlayan ve gelişen olaylar, sağduyu sahibi her insanı üzen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Barış süreciyle ortaya çıkan olumlu havayı provoke eden, ülkemizin dünyada itibar kazanmasını ve özelde başbakanın şahsını hedef alan bu olayları iyi okumak gerekir. Çevreci duyarlılığı olan insanları kullanmakla başlayan olaylar bir tasfiye ve yeniden dizayn operasyonuna dönüşmüştür" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"28 Şubat darbesi adı verilen militarist kalkışmanın faillerince son derece çirkin bir biçimde bin yıl sürecek kibriyle savunulan bu karanlık girişimin 10 yıl bile sürdürülememiş olması darbeci azgınlığın hukuksuzluğunu, derin öfkesini açık, sistematik ve vahşi militarist dayatmayı tekrar dışa vuran tasfiye edildikleri düşünülen karanlık güçlerin, oligarşi sermayenin, kartel medyasının kalemsörlerinin, onların reklam yüzlerinin, sinema oyuncularının, finanse ettikleri sporcularının, kurumlarında okuyan tüyü bitmemiş öğrencilerini eylemlere itmelerinin bu sefer mutlak olacak diye bunları inandıranların açığa çıkarılması ve ülkenin önünü tıkayanlardan hesap sorulması gerekmektedir."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sağduyulu davranmasından dolayı teşekkür edilen açıklama, şu sözlerle devam etti:

"Bu olaylar karşısında sağduyulu davranan devlet adamı duruşu sergileyen, oynanan oyunları gören Sayın Devlet Bahçeliyi tebrik ediyoruz. Malatya'da faaliyet gösteren sivil toplum olarak, ülke üzerinde karanlık hesaplarıyla yeni bir kaos oluşturmak isteyenlerin oyunlarını gördüğümüzü, Gezi Parkı özelinde yola çıkarak istişareye önem vermenin fırsatçıların oyunlarını bozacağını, bir arada yaşama kültürünün gelişmesi için sivil topluma ve ülkeyi yönetenlere düşen ortak sorumlulukların olduğunu hatırlatıyor, bu vesileyle; hak aramanın önemli olduğunu, ancak bunun şiddete dönüşmesini, ötekinin hayat hakkını, can ve mal güvenliğini tehdit edecek bir tarzda kullanılmasını tasvip etmediğimizi, gösterilerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini tüm halkımızla paylaşıyoruz. Bütün bu olaylar karşında hükümetin ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın son derece onurlu, sağduyulu ve sabırlı bir duruş sergilemesini takdire şayan bir tavır olduğunu belirtiyoruz."

Basın açıklamasına; Meşale Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Hayat Vakfı, Din Görevlileri Derneği, Memur- Sen, Diyanetsen, MTTB, Ak Parti Gençlik Kolları, Hanımeli Derneği, Taşemder, Hander, Tecde-Der, Çelikhan Derneği, Güldeste, Mazlumder, Bilsam, Orduzu Derneği, Toki-Der, Yeşilyurt Derneği, Divan Derneği, TSO, Müsiad, Genç Müsiad, Boğaziçi Vakfı, Hukuk- Der, Anadolu Selçuklu Derneği, Kığılı Vakfı, Timav, Malatya İmamhatipliler Platformu katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Stk'lar Ortak Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement