Malatya'daki Darbe Girişimi Davasında Mütalaa - Son Dakika
Güncel

Malatya'daki Darbe Girişimi Davasında Mütalaa

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, mütalaa verildi.

28.02.2018 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, mütalaa verildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 2. Ordu ile 7. Ana Jet Üssü komutanlıklarındaki olaylara ilişkin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen davanın dokuzuncu duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada, Başbakanlık adına katılan avukat da hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Çakmak Kışlası'nda görevli başçavuş Tarık Özmen, darbe gecesi saat 01.30 gibi mesaiye çağırıldığını anlattı.

Görevden önce televizyonlardan darbe girişimini öğrendiğini ve ona göre nizamiyeye gittiğini kaydeden Özmen, içeri gittiği anda üstlerinden giyinmesi ve silahlanması yönünde emir aldığını kaydetti.

Bahçeye indiği anda araçların ve askerlerin hazır olduğunu aktaran Özmen, "Adı Muhammet olan bir teğmen bana 'belediyeye gideceğiz' dedi. Ben de ona oraya giderse 'Elindeki G3'ü size monte ederler' diye cevap verdim. Bunun üzerine tekrardan beni 3 kere sarsarak gideceğimizi bağırdı. Ben de bu emrin kim tarafından verildiğini sormam üzerine sustu ve cevap vermedi." diye konuştu.

Altay Kışlası'nda görevli astsubay tanık Doğan Kaygusuz ise darbe girişimi gecesi kışlada yaşadıklarını anlatarak, kalkışmayı televizyondan öğrendiğini söyledi.

65 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı Muhittin Atlı, esas hakkında mütalaasını verdi.

Savcı, tutuklu sanıklar dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş'ın TCK'nın 309. maddesi gereğince "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını, bir önceki duruşmada tahliye edilen dönemin 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım'ın ise darbeye teşebbüsten beraatine, silahlı terör örgütüne üye olmaktan cezalandırılmasını istedi.

Savcı Atlı, ayrıca aralarında eski albay, binbaşı, er ve erbaşların olduğu 60 sanık için de darbe gecesi yaşanılanlar nedeniyle aynı suçlamayla ağırılaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Mütaalada, tutuksuz sanıklar Suat Özocak, Bülent Kuzucu, Murat Mutlu, Hasan Ayaz ve Seyit Aslan ile 4 er hakkında darbeye teşebbüsten beraati istendi.

Mustafa Sinan Soybaş için ise "silahlı terör örgütüne üyelikten" cezaladırılması istendi.

Mahkeme heyeti, mütalanın ardından avukat taleplerini dinledi ve duruşmaya ara verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'daki Darbe Girişimi Davasında Mütalaa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement