Malatya'daki Fetö/pdy Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Malatya'daki Fetö/pdy Davasında Karar

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

09.01.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Serkan Yüce ile avukatı katıldı.

Kullandığı telefonlarda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen Yüce, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme başkanı Hasan Çınar'ın, "ByLock tespiti yapılan telefonunda programa giriş için kullanıcı adında ismin, memleketinin ve yaşadığın ilin plaka kodu bulunuyor? Bu duruma ne diyorsun?" sorusunu yönelttiği sanık, "ByLock kullanmadım, bana ait değildir, kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Numaranın kendisine ait olduğunu ve sadece internete girmek için kullandığını anlatan Yüce, "FETÖ'cü olsam kendi ismimle ByLock'a kod adımla girerdim." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme savcısı ise mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak sanığı tahliye eden heyet, yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'daki Fetö/pdy Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement