Malatya'dan Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Malatya'dan Sınır Ötesine Yardım

Malatya'dan Suriye'nin güvenli bölgeleri Cerablus ve Bab'a 10 tır yardım malzemesi gönderildi.

24.03.2017 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'dan Suriye'nin güvenli bölgeleri Cerablus ve Bab'a 10 tır yardım malzemesi gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde savaş mağduru Suriyeli öğrenciler ve okullarının tadilatı için temin edilen malzemeler, Büyükşehir Belediyesi arkasındaki fuar alanından Suriye'ye gönderilmek üzere uğurlandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de insanların hayat hakkının kalmamasının, çocuklar, yaşlılar ile gençlerin bir yerlere savrulmasının ibret ve esefle izlendiğini belirtti.

Türkiye'nin savaştan kaçan sığınmacılara kucak açtığını dile getiren Toprak, Malatya'da 10 bini konteyner kentlerde olmak üzere 20 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığını aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'de barış ve huzurun gelmesi için Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürüttüğünü anımsatan Toprak, harekat ile Cerablus ve Bab'ın her türlü olumsuzluktan, teröristlerden arındırıldığını belirtti. Toprak, Suriye'de yerinden edilmiş insanların tekrar yerlerine dönmeleri için alt yapı hazırlandığını ifade etti.

Toprak, bu bölgelerdeki çocukların bir an önce eğitimle, okulla buluşturulması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ilgili dinamiklerin katkılarının sürdüğünü dile getirerek, şunları belirtti:

"İl Milli Eğitim Müdürümüze, tüm öğrencilerimize, okullarımıza, okul müdürlerimize, tüm eğitim camiasına çok teşekkür ediyorum ki, bugün 8'i buradan 2'si de değişik ilçelerden 10 tır eğitim malzemesini Cerablus'a ve Bab'a götürmek üzere hareket edecek. Bu malzemeler öğrencilerimizin masası, sırası, öğretmen kürsüsü, sandalyesi, kırtasiye malzemesi, okulların tamiratı için gerekli olan malzemeler."

Yaşananlar karşısında insanlığın yerlerde sürüklendiğini dile getiren Toprak, dünyanın en gelişmiş ülkesi olmakla övünen baz devletlerin bu insanlık dramı karşısında oradaki çatışmaları, sıkıntıları desteklediklerinin ibretle izlendiğini ifade etti.

Toprak, Türkiye'nin geçmişiyle, halkıyla, tüm bileşenleriyle gurur duyduklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu insanlık dramının ortadan kaldırılması ve insanların kendi ülkelerinde, kendi memleketlerinde, kendi okullarında, kendi ortamlarında tutunabilmeleri adına bundan sonra da biz Malatya'dan bu katkıları sağlamaya, yardımları sürdürmeye devam edeceğiz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa, hepsinin umudu Türkiye. Bizlerin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım."

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da yardımları el birliğiyle topladıklarını belirterek, "Bütün eğitim camiamız bir araya gelerek insanlık adına mağdur olan Cerablus ve El Bab'daki kardeşlerimize gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu 10 tır eğitim yardımı bir kez daha bizim hoşgörü ve yardım iklimimizin en güzel göstergesi olmuştur." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tırlar Suriye'ye doğru yola çıktı.

Törene Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Ömer Derin, İlçe Milli Eğitim ve okul müdürleriyle öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'dan Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement