Malatya Fuar, Festival ve Şenliklerle Coşacak - Son Dakika
Yerel

Malatya Fuar, Festival ve Şenliklerle Coşacak

Tarihi ve turistik özellikleri ile ön plana çıkan Malatya, yaz ayları boyunca düzenlenecek olan festival, fuar ve şenliklerle coşacak.

13.06.2011 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve turistik özellikleri ile ön plana çıkan Malatya, yaz ayları boyunca düzenlenecek olan festival, fuar ve şenliklerle coşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Malatya'nın prestij fuarı olarak bilinen "Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı" ile "Uluslar arası Malatya Kayısı Festivali 6-10 Temmuz tarihleri arasında Mişmiş Park Fuar alanında gerçekleştirilecek. Yurt içinden ve dışından bir çok firmanın katıldığı fuarda, kayısının da Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması fırsatı doğuyor. Malatya Belediyesi ve Valiliğinin birlikte organize ettiği festival ve fuar kapsamında bir çok ünlü sanatçı Malatya'da sahne alıyor.

Malatya'da organize edilen önemli etkinliklerden bir tanesi de, belediyenin düzenlediği "Turgut Özal Karakucak Güreşleri. " Geçen yıl Ekim ayında İnönü Stadı'nda 17'incisi düzenlenen etkinlik kapsamında, bir çok ünlü güreşçi baş pehlivan olmak için mücadele etti. Güreşlerin bu yıl Ekim ayında 18'incisi düzenlenecek.

Malatya Belediyesi Kültür A. Ş'nin düzenlediği "Dini yayınlar ve Kitap Fuarı Ramazan ayı içerisinde düzenlenecek. Fuara, Türkiye genelindeki bir çok kitap ve kırtasiye firması stant açıyor, kültürel etkinlikler düzenleniyor.

-İLÇELERDEKİ FESTİVAL VE ŞENLİKLER-

Yeşilyurt ilçesinde, 27-28 Haziran tarihleri arasında Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği düzenlenecek.

Arguvan'da, 23-24 Temmuz tarihleri arasında, Arguvan Kaymakamlığı ve Belediyesi işbirliğinde, "Arguvan Türküleri Festivali" gerçekleştirilecek. Festivale, İstanbul ve diğer illerdeki Malatyalı halk müziği sanatçıları ve yerel sanatçılar katılıyor.

Hekimhan ilçesinde, 29-30 Temmuz tarihleri arasında "1. Ceviz ve Kültür festivali organize edilecek. Festival kapsamında, en iyi ceviz, en iyi yemek ve halk oyunları yarışmaları düzenleniyor. Festivalde ayrıca sanatçılar da sahne alacak.

Darende'de, 2-4 Eylül tarihleri arasında "58. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali" düzenlenecek. Festivalde Türkiye'nin ünlü güreşçileri baş pehlivan olabilmek için mücadele ederken, ünlü sanatçılar da sahne alacak.

Kaliteli üzümü ile tanınan Arapgir ilçesinde, 9 Eylül tarihinde "Bağ Bozumu Şenlikleri" tertip edilecek. Şenlikte, en kaliteli üzümü yetiştiren üreticilere hediyeler verilecek.

Doğanşehir Belediyesi tarafından, Ekim ayında, "Doğanşehir 5. Elma ve Kültür Şenliği" yapılacak. Şenlikte, en iyi elma yetiştiricilerine ödül verilecek.

Ağustos ayında, "Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali" gerçekleştirilecek.

Hekimhan'ın Güzelyurt belde belediye başkanlığı tarafından, 'Güzelyurt Kültür ve Sanat Şenliği" düzenlenecek.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya Fuar, Festival ve Şenliklerle Coşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement