Malatya gündem haberleri: Kale'de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi - Son Dakika
Güncel

Malatya gündem haberleri: Kale'de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Malatya gündem haberleri: Kale\'de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Malatya gündem haberi... Malatya'nın Kale ilçesinde güvenlik güçleri ve muhtarlara yönelik "Erken Yaşta Evlilik ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu eğitimi verildi.

07.10.2022 12:15  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Kale ilçesinde güvenlik güçleri ve muhtarlara yönelik "Erken Yaşta Evlilik ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu eğitimi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen eğitime Kaymakamı Mustafa Aksoy'da katıldı.

Toplantıda katılımcılara, şiddetin tanımı, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetler, aile içi şiddetle mücadelede yasal mevzuat, erken yaşta ve zorla evliliklerde yasal mevzuat konuları anlatıldı.

Koruyucu aile hizmetleri hakkında bilgi veren Şeyma Günergök ise bakım ve koruma altında bulunan çocukların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi için aile ortamı ile aile sıcaklığında büyümesinin önemini anlattı.

Gönergök, koruyucu aile faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla tanıtım ve eğitim faaliyetlerine devam edileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya gündem haberleri: Kale'de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement