Malatya'nın Nüfus Verileri - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın Nüfus Verileri

"Malatya'nın asil, kalender, cevval, girişken, alçak gönüllü ve hizmetlerin en iyisine layık insanları ilimizin büyükşehir statüsünü kazanması ile birlikte daha çok hizmetle buluşmuş olacaktır" dedi.

29.01.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,

"Malatya'nın asil, kalender, cevval, girişken, alçak gönüllü ve hizmetlerin en iyisine layık insanları ilimizin büyükşehir statüsünü kazanması ile birlikte daha çok hizmetle buluşmuş olacaktır" dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın birçok alandaki gelişmeler sonucu yıllardan beri çevre illerden göç aldığını belirtti.

"Almış olduğu bu göçlerle birlikte her alanda gelişme gösteren Malatya'nın hizmette hak ettiği yeri alması için büyükşehir olması kaçınılmazdı" diyen Şahin, yıllardır muhalefet partilerinin Malatya'nın büyükşehir olmayışını eleştirdiğini söyledi.

Şahin, "Muhalefetin Malatya'daki yapılan tüm çalışmaları görmezden gelerek kendilerinin siyasi anlamda kaybolduğu bir şehirde, halkı olumsuz etkilemek için göstermiş olduğu faaliyetlerine rağmen; Malatya'nın o asil ve kalender insanları bu olumsuz tabloyu çizmek isteyenlere geçmişte olduğu gibi bugün de prim vermeyerek, yine o vakur duruşunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Malatya'nın büyükşehir olmak için gereken nüfus kriterini aştığına dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gelişmesine yön veren, cumhurbaşkanları ve başbakanlar yetiştiren, her ilçesinde farklı folklorik ve kültürel zenginliği olan, PKK terör örgütüne her platformda tepki gösteren, Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti'ye 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandumda Türkiye ortalamasının üzerinde oy vererek doğrunun, haklının, özgürlüğün, insan hakları ve demokrasinin yanında olduklarını gösteren Malatya'nın asil, kalender, cevval, girişken, alçak gönüllü ve hizmetlerin en iyisine layık insanları ilimizin büyükşehir statüsünü kazanması ile birlikte daha çok hizmetle buluşmuş olacaktır."

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'nın Nüfus Verileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement