Malatya Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Malatya Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Ticaret Borsası’nın (MTB) Ocak ayı Meclis Toplantısı yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

27.01.2018 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Ticaret Borsası'nın (MTB) Ocak ayı Meclis Toplantısı yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası hizmet binasında, Meclis Başkan Mehmet Akif Baştürk başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında konuşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, akreditasyon sistemi için başvurularının kabul edildiğini Malatya ticaret borsasının 115 borsa içerisinde 5 yıldızlı borsalar arasında yer aldığını belirterek," Malatya ticaret borsası artık dünyanın sayılı borsaları ile yani Paris borsasıyla, Londra borsasıyla, Hamburg borsasıyla yapılacak olan bütün işlemleri yapma hakkı elde edilen bir akreditasyon sistemi. İlimiz için, ülkemiz, için hayırlı olsun Malatya'ya yakışır bir borsa hizmeti vereceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Lisanslı depoculuk hakkında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Özbey, "Uzun aylarda beri beklediğimiz lisanslı depoculuğun şu anda sözleşme aşamasına getirdik. Bunda sonra yer tespitti ve akabinde temel atıp Malatya'ya lisanslı depoculuğu kazandıracağımızı müjdelemek istiyorum. Yakında sözleşmesini Malatya ticaret borsası kalkınama bakanlığı arasında imzalanacak" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Malatya Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:07 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde yapılan sebze seracılığında bayram sonrası önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, seracılığın ülkede hızla geliştiğini ve sebze üretiminin yoğun olduğu illerde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement