Malatya Valisi Mustafa Toprak Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Malatya Valisi Mustafa Toprak Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya’nın Doğanşehir İlçesini ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

04.10.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya'nın Doğanşehir İlçesini ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak İlçe Kaymakamı Memiş İnan'ı ziyaret eden Toprak, burada İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük ve İlçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. Vali Toprak Kaymakam İnan'dan ilçenin genel durumu ve ilçede devam eden yatırım çalışmaları ile ilgili brifing aldı.

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin açıkladığı ve Doğanşehir ilçesine yapılacak olan cezaevleri ile ilgili olarak da Cumhuriyet Savcısı Cemal Karatepe' den bilgiler alan Vali Toprak, mevcut cezaevlerinin koşullarının iyileştirmesi amacıyla yeni cezaevleri yapıldığını belirterek, "Hiç kimsenin gönlü yeni bir cezaevi yapılmasını istemez ama hayatın bir gerçeği olarak da insanlar bir suç işliyor ve bu suçun da karşılıksız kalmaması gerekiyor" dedi.

Yapılacak cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerine yönelik faaliyetlere öncelik verileceğini ifade eden Toprak, böylelikle de bu kişilerin topluma yeniden kazandırılacaklarını kaydetti.

Vali Toprak, daha sonra İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük'ü ziyaret ederek, Başkan Küçük' den belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

Doğanşehir'in her geçen gün geliştiğini belirten Toprak, Sürgü Takasta önemli bir su kaynağı ve çevresel turizm alanı bulunduğunu kaydederek, işletme ve hijyen sorunlarının en kısa sürede çözülmesi için ilgililere talimat verdi.

Belediye ziyaretinin ardından Doğanşehir İlçe Müftülüğü'nün inşaatı tamamlanma aşamasına gelen beş katlı hizmet binasını da gezen Vali Toprak binayla ilgili bilgiler aldı.

İçerisinde mescit, taziye evi, konferans salonu, misafirhane ve beş derslikli Kur'an Kursunun da bulunduğu yeni hizmet binasının ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Toprak, "Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolündeki din hayatın önemini 15 Temmuz ve sonrasında gördük. Din ve diyanetimiz adına kontrolsüz hareket edenlerin yollarını şaşırdıklarını ve vatan hainliğine varana kadar her türlü yola başvurmaya cüret ettiklerini de gördük. Devletin, Diyanet İşleri Başkanlığının, İl ve İlçe Müftülüklerinin kontrolünde dinin gereklerini iyi bir şekilde vatandaşlara öğretecek olan konferans salonu, Kur'an Kursu gibi bölümlerin de Müftülük hizmet binası içerisinde olması ve bu vesile ile de kontrol altında olması da ayrı bir önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Vali Toprak, daha sonra Fethullahçı Terör Örgütüne ait olan ve 15 Temmuz sonrası Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Öğrenci yurdu ile inşaat halinde olan ve inşaatı henüz tamamlanmayan aynı durumdaki başka bir yurt binasında da incelemelerde bulundu.

İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan ve yapımı hızla devam eden Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulu inşaatında da incelemelerde bulunan Toprak inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra İş Adamı Vahap Küçük ve ailesi ile emeği geçenlere teşekkür etti. İnşaatın geri kalan kısmının Rektörlükçe tamamlanarak 2017-2018 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirten Vali Toprak, son olarak Doğanşehir ilçesine yapılması planlanan devlet hastanesine önerilen hastane arazisinde de incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Valisi Mustafa Toprak Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement