Malatya'ya Büyük Bulvar Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Malatya'ya Büyük Bulvar Açılıyor

Malatya\'ya Büyük Bulvar Açılıyor

Çakır: Tecde yolu ile Çevre yolunu birbirine bağlayacak yolu 2012 yılında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

02.01.2012 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'ya yeni bir alt merkez

Belediye Başkanı Ahmet Çakır: "50 metre genişliğinde, 3300 metre uzunluğunda Tecde yolu ile Çevre yolunu birbirine bağlayacak yolu 2012 yılında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Mevcut cadde ve sokakları modern bir şekilde düzenleyen Malatya Belediyesi, yeni yol açma ve genişletme çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Malatya'nın en hızlı ve düzenli gelişen bölgelerinden birisi olan Karakavak-Tecde bölgesini bir alt merkez haline getirmeyi amaçlayan Malatya Belediyesi, Tecde bölgesinden MAŞTİ'ye bir bulvar açıyor.

50 metre genişliğinde ve 3 bin 300 metre uzunluğunda açılacak olan bulvarın çalışmalarına başlanırken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaları yerinde inceleyerek, açıklamalarda bulundu.

İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Selim Pilten ve bazı daire müdürleri ile Tecde Mahallesi muhtarı Abuzer Akkuş da katıldı.

Yeni bir alt merkez için çalışıyoruz…

Karakavak-Tecde bölgesinin düzenli bir şekilde gelişimini sağlayarak, bir alt merkez haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Başkan Çakır yaptığı açıklamada, "Karakavak ve Tecde bölgesini geliştirmek, Malatya'nın yeni yerleşim alanı ve yeni ticari merkezi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karakavak ve Tecde bölgesinde muhtarımızın da belirtmiş olduğu gibi şuyu'dan kaynaklanan problemleri vardı. Bu bölgemizin şuyu sorununu çözerek tescile gönderdik. Karakavak ve Tecde bölgesi, gelecekte daha modern ve daha düzenli bir yerleşim alanı olarak ciddi bir alt merkez haline gelecek" dedi.

50 Metre genişliğinde bulvar açılıyor…

Tecde Yolu ile Çevreyolunu birbirine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki yol açma çalışmalarının başladığını belirten Başkan Çakır, "50 metre genişliğinde, 3300 metre uzunluğunda açılacak olan yolumuz, Tecde yolu ile Çevre yolunu birbirine bağlayacak. Ayrıca bu yolumuz dikey olarak da Fahri Kayahan Caddesine bağlayan üç caddemizi de bu çalışmamız ile açmış olacağız" dedi.

Yol açma çalışmaları sırasında 32 evin kamulaştırılacağını ve enkaz bedellerinin de ödeneceğini kaydeden Başkan Çakır, "Bu yolu 2012 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Bu bölgemizin hızlı bir şekilde alt yapısını tamamlayarak, yollarıyla, caddesi ve altyapısıyla yeni bir alt merkez olması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" şeklinde konuştu.

Başkan Çakır'a Teşekkür…

Uzun yıllardan beri mahallelerinin şuyu problemi olduğunu ve bu sorunun çözüldüğünü belirten Tecde Mahalle Muhtarı Abuzer Akkuş, "Mahallemizin yaklaşık olarak 40 yıldır süren şuyu sorununu sayın Başkanımız itinalı ve düzgün bir çalışma ile çözdü. Bugün de mahallemizde 50 metrelik yolun açılması için çalışmalar başlatıldı. Mahallemiz için yapılan hizmetlerden dolayı sayın başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Malatya'ya Büyük Bulvar Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement