Malatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Malatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle Yapıldı

Başakşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan konteyner kentte yaşam başladı. Malatya'da Başakşehir Belediyesinin işbirliğiyle hayata geçirilen Malatya Yaşam Kent konteyner kenti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoyun katılımı ile açıldı.

26.04.2023 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Yaşam Kent'in açılışı törenle yapıldı

- Başakşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan konteyner kentte yaşam başladı

MALATYA Malatya'da Başakşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen Malatya Yaşam Kent konteyner kenti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile açıldı.

6 Şubat'ta 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için 2 bin kişilik gönüllü ekip ile İstanbul Başakşehir Belediyesi, AFAD ve çeşitli şirketlerin iş birliğiyle depremin hemen ardından Malatya ve Adıyaman'da yapımını tamamladığı ve 10 bini aşkın depremzedenin konaklayacağı konteyner kentlerde yaşam başladı.

Kalıcı konutlar inşa edilene kadar depremzede vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayacak Akçadağ, Battalgazi, Darende ve Yeşilyurt ilçelerindeki konteyner kentlerde hazırlıklar tamamlandı. Konteyner kentlerin teslim törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı.

Törende konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 7 konteyner kentte yaklaşık 2 bin konteynerin hak sahibi ailelere teslim edileceğini vurgulayarak, "Bir hemşehriniz olarak depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarımızla yanınızda olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İstanbul'dan en fazla yardım tırı gönderen ilçe olduk. Sizlere yaşam alanları oluşturmak için konteyner kentlerimizin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Her zaman yanınızdayız. Çok büyük bir afet yaşadık. Bu süreci el birliği ile aşacağız. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın, ülkemizi korusun" ifadelerini kullandı.

"Devlet ve millet olarak birbirimize tutunduk"

Deprem sonrası devlet ve millet kenetlenmesine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy "Milletimiz tüm zorlukları birlikte aştı. Bu kadar büyük bir alanda devletimizin her kademesi çalışma yürüttü, yürütmeye de devam ediyor. Afet bölgesinde alınan kararlarla yaraları çok hızlı bir şekilde sarıyoruz. Devlet ve millet olarak birbirimize tutunduk." dedi.

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızlıca sahaya indik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremin yaşandığı an itibarıyla çok hızlı bir şekilde görev dağılımı yaparak sahaya inmelerini sağladığını belirten Ersoy, "Bu kadar kısa sürede yapılan bunca işin, gerçekleştirilen bunca çalışmanın arkasında bu milletin hakkını ödeme azmimiz, irademiz var. Vefat eden kardeşlerimize son görevimizi yapma, geride bıraktıklarına sahip çıkma bilincimiz var. Yaklaşık üç aylık sürede gerçekleştirilen yoğun çalışmalar da bu bilincin neticesidir." ifadelerini kullandı

"Sizlerle birlikte bugünlerin de üstesinden geleceğiz"

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğinin başlatıldığını kaydeden Ersoy," Konteyner kentlerimizi de kurmayı sürdüreceğiz. Bütün gayretimiz, tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmaması içindir. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı'mız gerek bakan arkadaşlarım sürekli 11 ilimize gidip geliyoruz. Bütün süreçlerin takipçisiyiz. Sizlerle birlikte bugünlerin de üstesinden geleceğiz ve inşallah bir yıl sonra şehirlerimizi yeniden inşa etmiş olarak, kalıcı konutlarımızı hak sahiplerine teslim ederken de yine burada olacağız. Bir daha böyle acıları yaşamamak adına, kentsel dönüşüm projelerini de yine milletimizle el ele hayata geçiriyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye'yi daha güvenli bir geleceğe hep beraber taşıyacağız. "diye konuştu

Malatya'da bin 510 konteynerden oluşan Malatya Yaşam Kent'te üç adet sosyal tesis binası, dört adet kütüphane ve çalışma alanı, üç adet kadın merkezi, üç adet genç merkezi, bir adet danışmanlık merkezi, bir adet kreş, ve güvenlik, polis, AFAD, idari birimler, çamaşırhane, mescit, sağlık ocağı, spor ve çocuk oyun alanları ve çardaklar bulunuyor.

Malatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement