Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı Yıldönümü

Malazgirt Zaferi\'nin 946\'ıncı Yıldönümü

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü etkinlikleri öncesi vatandaşlara Kur’an-ı Kerim meali ve Sultan Alparslan’ın vasiyetini hediye ederek,...

14.08.2017 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümü etkinlikleri öncesi vatandaşlara Kur'an-ı Kerim meali ve Sultan Alparslan'ın vasiyetini hediye ederek, 25-26 Ağustos'ta düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Dün akşam saatlerinde Malazgirt ilçesine gelen Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız, sabah saatlerinde Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ile birlikte tören alanında çalışan işçileri ziyaret ederek birlikte kahvaltı yaptılar. Ali Haydar Yıldız, daha sonra beraberindeki İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İlçe Kaymakamı Soner Kırlı, Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, STK temsilcileri ve Malazgirtli iş adamlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümü etkinlikleri öncesi vatandaşlara Kur'an-ı Kerim meali ve Sultan Alparslan'ın vasiyetini hediye ederek, 25-26 Ağustos'ta düzenlenecek etkinliğe davet ettiler.

Ardından bir açıklama yapan Yıldız, Malazgirt'in tarihi gönlerini yaşadığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız 26 Ağustos'ta tarihi ilçemizi ziyaret edecektir. 26 Ağustos Sultan Alparslan'ı anma programında saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Malazgirt'te olacak. Biz tüm Malazgirt, Muş ve tüm Türkiye'de yaşayan kardeş halkları bu anlamlı günde Malazgirt meydanında, yani tarihin yeniden yazıldığı, dünyada bir destanın yeniden yazıldığı bu meydana bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız burada olacaklar. O gün tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet olduğumuzu inşallah burada idrak edeceğiz. Sultan Alpaslan'ın torunları olarak o gün dünyaya buradan saygıdeğer Cumhurbaşkanımın bir mesaj verecek. İnanıyorum ki bütün bir millet olarak, başta Malazgirt halkı olmak üzere büyük bir mesajı vermiş olacak. İnanıyorum ki bundan sonrada saygıdeğer Cumhurbaşkanım ifade ettiği gibi her yıl 26 Ağustos'ta anma programını idrak etmiş olacağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Fetihlerin efendisi Sultan Alparslan'ın ruhu şad olsun. Bizde onun torunları olarak ona layık olmaya çalışacağız. İnşallah bizde bu meydanda tek millet olduğumuzu ve kimsenin bizi bölemeyeceğini haykıracağız. Vatanımızın bölünemeyeceğini nasıl 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik, Çanakkale'de gösterdik ise burada da o kararlığımızı göstereceğiz. Bütün halkımız, bütün milletimiz bu topraklarda yaşayan herkes, bu kutlu zafer programına davetlidir" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement