Malazgirtli engellilere tekerlekli sandalye desteği - Son Dakika
Güncel

Malazgirtli engellilere tekerlekli sandalye desteği

Malazgirtli engellilere tekerlekli sandalye desteği

Bursa'da faaliyet yürüten Türkiye Bulanıklılar, Eğitim, Kültür, Sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜMBULSEVDER) tarafından Muş'un Malazgirt ilçesine dağıtılmak üzere gönderilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

16.02.2021 00:58  Güncelleme: 01:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da faaliyet yürüten Türkiye Bulanıklılar, Eğitim, Kültür, Sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜMBULSEVDER) tarafından Muş'un Malazgirt ilçesine dağıtılmak üzere gönderilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Bulanık ilçesinde ve Muş merkezde toplam 257 adet engelli aracı dağıtan TÜMBULSEVDER, son olarak Malazgirt ilçesinde de engelli vatandaşın yüzlerinin gülmesine vesile oldu. Engelli sandalye dağıtım törenine katılan Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, TÜMBULSEVDER Derneği Başkanı Selahattin Turan'a gönderdikleri tekerlekli sandalyeler için teşekkür ettiler. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, "TÜMBULSEVDER Başkanı Selahattin Turan'ın gönderdiği tekerlekli sandalyeleri belediye başkanımız ile birlikte teslim aldık. İlçemizdeki engelliler için gayet güzel bir çalışma oldu. Katkıda bulunanlara Malazgirtli engelli kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Selahattin Turan ve dernek üyelerinin Malazgirt Belediye Başkanlığı organizasyonda dağılmak üzere gönderilen tekerlekli sandalyeler, belediye çalışanları ve gönüllü üyeler tarafından ihtiyaç sahibi 4 yaşındaki hidrosefali hastası 4,5 yaşındaki Berfin Ertop ile bedensel engelli 14 yaşındaki Tolga Bozkurt teslim edildi.

Berfin Ertop'un tekerlekli sandalyeye kavuşmasının mutluluğunu yaşayan baba İhsan Ertop, "Kızım 4,5 yaşında ve hidrosefali hastasıdır. Bugüne kadar iki defa ameliyat oldu. Doktorların dediği gibi tedavisi olamayan bir hastalıktır. Hayat devam ediyor. Böyle bakmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye Bulanıklılar Derneği Başkanı Selahattin Turan Beyin gönderdiği tekerlekli sandalyeyi getirdiler. Kendisine engelli vatandaşlarımız ve kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TÜMBULSEVDER Genel Başkanı Selahattin Turan ise amaçlarının gönül köprüleri kurmak olduğunu belirterek, "TÜMBULSEVDER olarak sosyal ve kültürel projelerde öncü dernek olmaya devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk gereği kış şartlarının sert geçtiği memleketimizde bu havayı bahar havasına çevirmek adına engelli kardeşlerimizle birlikte gönül köprülerini kuruyor, sevgi tohumlarını ekmeye devam ediyoruz. Bursa'da istişare meclisimiz ve iş adamlarımız ile birlikte başlatmış olduğumuz engellileri sevindirmek adına dağıttığımız engelli araçlarımızın sayısı Bulanık ilçemizde 257 rakamına ulaştı. Bugün yiğitler diyarı Anadolu'nun kapısı Malazgirt ilçemizde engelli kardeşlerimizi sevindiriyoruz. Bugünkü dağıtımlarımızda desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Cengiz Altın ve Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer'e çok teşekkür ediyorum" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malazgirtli engellilere tekerlekli sandalye desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement