Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam adına insanları kendi heva ve heveslerine tabi olmaya çağıranlara karşı uyanık olma mecburiyeti bulunduğunu kaydetti.

15.07.2021 09:01  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam adına insanları kendi heva ve heveslerine tabi olmaya çağıranlara karşı uyanık olma mecburiyeti bulunduğunu kaydetti.

Erbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz'un, kahraman Türk milletinin vatan hainlerine karşı tarihte eşi görülmemiş bir cesaret ve kararlılıkla ülkesine, devletine ve iradesine sahip çıktığı günün yıl dönümü olduğunu bildirdi.

Darbe girişiminin, FETÖ'nün referansını dinden aldığını iddia eden bir terör şebekesi olduğunu ortaya çıkardığını ifade eden Erbaş, FETÖ'nün, İslam'ın bütün değerlerini tahrif ve tahrip ederek, karanlık, süfli amaçları için kullandığını, gizli ve katı bir hiyerarşik yapılanma ile yıllarca insanların en samimi duygularını, ahlaki, dini hassasiyetlerini hain emellerine alet ettiğini söyledi.

FETÖ'nün din kisvesi altında gizlemeye çalıştığı karanlık yüzünün, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin istiklal ve istikbaline kastetmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Erbaş, milletin darbeci teröristlerin oyunlarını bozarak, iradesine kastedenlere asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

Erbaş, şunları kaydetti:

"Hain darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki, din konusundaki cehalet, yanlış dini bilgi, birçok bireysel ve sosyal sorunlara neden olmakta, doğru şekilde karşılanmayan her ihtiyaç istismara açık hale gelmektedir. Bugün İslam adına insanları kendi heva ve heveslerine tabi olmaya çağıranlara karşı daha dikkati, ferasetli ve uyanık olmaya mecburuz. İnsanlığa dinin hakikatlerini Kur'an ve Sünnet ekseninde en güzel şekilde anlatmak ve istismarcı odakların tuzaklarına düşmemeleri için vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, ihmal edilemez bir sorumluluktur."

Diyanet İşleri Başkanlığının, FETÖ gibi, insanların iyi niyet ve temiz duygularını istismar edenlere, İslam'ın kavramlarını kullanarak bozgunculuk yapanlara, yanlış bilgilerle din konusunda toplumu ayrıştıran söylemlere karşı durmaya devam edeceğini aktaran Erbaş, "Bu vesileyle 15 Temmuz gecesinde, ülkemizin aydınlık geleceği için, destansı direniş ruhuyla şahlanarak şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı ruhla, değerlerimiz ve vatanımız uğruna destan yazan gazilerimize ve hain darbe girişimine karşı cesaretle mücadele eden aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş\'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement