Malezya'da eski Maliye Bakanı Lim'e 2 yeni yolsuzluk suçlaması yöneltildi - Son Dakika
Güncel

Malezya'da eski Maliye Bakanı Lim'e 2 yeni yolsuzluk suçlaması yöneltildi

Malezya\'da eski Maliye Bakanı Lim\'e 2 yeni yolsuzluk suçlaması yöneltildi

KUALA Malezya'da yolsuzluk ve rüşvet iddialarından gözaltına alınan eski Maliye Bakanı Lim Guan Eng'e, yargılandığı mahkemede 2 rüşvet suçlaması daha yöneltildi.

11.09.2020 11:33  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Malezya'da yolsuzluk ve rüşvet iddialarından gözaltına alınan eski Maliye Bakanı Lim Guan Eng'e, yargılandığı mahkemede 2 rüşvet suçlaması daha yöneltildi.

Penang Eyalet Sulh Ceza Mahkemesinden yapılan açıklamada, bugünkü duruşmasında eski bakan Lim'in, Penang eyaletinin siyasi liderliğini yaptığı dönemde mülkiyeti kötüye kullanmakla suçlandığı bildirildi.

İddianamede Lim'in, 2015'te ve 2017'de, Penang Yeraltı Tünel Projesi inşaatına yakın iki devlet arazisini eyalet meclisinin onayını almadan kendi tasarrufunu kullanarak özel bir şirkete sattığı öne sürüldü.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Lim, iddialara karşı savunma yapmak için duruşma talebinde bulundu.

Eski bakanın, hakkındaki suçlamalardan hüküm giymesi durumunda en az 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılabileceği açıklandı.

Lim Guan Eng, 6 Ağustos'ta Penang Yeraltı Tünel Projesi'ndeki yolsuzluk iddialarına adı karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınmış, bir gün sonraki duruşmasında, projenin gelirinden yüzde 10 kar talep etmekle suçlanarak kefaletle serbest bırakılmıştı.

10 Ağustos'ta tekrar mahkemeye çıkan eski maliye bakanı, tünel projesinin ihalesini almak isteyen bir iş adamından 3,3 milyon Malezya Ringgiti (yaklaşık 5,9 milyon TL) rüşvet talep ederek görevini kötüye kullanmakla suçlanmıştı. Lim, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Penang Yeraltı Tünel Projesi'de rüşvet iddiaları

Eski Maliye Bakanı Lim Guan Eng'in Penang eyaletinin siyasi liderliğini yaptığı 2016 yılında imzalanan 6,3 milyar Malezya Ringgiti (yaklaşık 11,3 milyar TL) değerindeki Penang Yeraltı Tünel Projesi, rüşvet iddialarından ötürü 30 Haziran'dan bu yana soruşturuluyordu.

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC), proje sahibi şirketin hükümet teftişinden kaçmak için 2018'de bazı komisyon yetkililerine rüşvet verdiğini iddia etmişti.

Eski bakan Lim'in de makamını kullanarak projeden şahsi kar istediği, MACC'nin iddiaları arasındaydı.

Yapımı 2025 yılında tamamlanması planlanan Penang Yeraltı Tünel Projesi, Malezya'nın ilk ve tek denizaltı tünel geçiş yolu olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da eski Maliye Bakanı Lim'e 2 yeni yolsuzluk suçlaması yöneltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement