Malezya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Malezya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Etkinliği

KUALA Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

12.03.2019 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kuala Lumpur merkezinde düzenlenen ve Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, YEE Kuala Lumpur Müdürü Dr. Ömer Altun, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi ve Malezya'daki Türk vatandaşlarının katıldığı etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan YEE Kuala Lumpur Müdürü Altun, İstiklal Marşı'nın vatan ve millet sevgisinin en güzel ifadesi olduğunu belirterek, "Mehmet Akif milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hakim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı'nda iyi bir asker, gençlere ufuk çizen fikir adamı bir politikacı, gönül insanı ve hayatı vatan hasretiyle biten bir vatanperverdir." dedi.

Doç. Dr. Kayadibi ise Mehmet Akif'in hayatından örnekler vererek İslam ve vatan uğruna yaptığı mücadelelerden bahsetti.

Mehmet Akif'in veterinerlik okulundaki hatıralarına değinen Kayadibi, "Akif baytar mektebindeyken güreşte herkesi yenen bir Ermeni pehlivan vardı. Akif de bir Türk'ün bileğini kimsenin kıramayacağını göstermek için çok çalıştı ve o Ermeni güreşçiyi yendi." şeklinde konuştu.

Mehmet Akif'in milli birlik şuurunun sağlanması için birçok alanda çalıştığını hatırlatan Kayadibi, şunları söyledi:

"Mehmet Akif'in Türklük tanımını iyi anlamak gerekir. Ona göre kafirle çatışmayı göze alabilen Müslüman'a Türk denir. Akif her ne kadar annesi Buharalı ve babası Kosovalı olsa da kendisi İstanbul'da dünyaya gelmiştir ve özüne kadar Türk'tür."

"Mehmet Akif'in vatanına olan bağlılığının anlaşılması gerekiyor"

Etkinliğin ardından AA muhabirine konuşan Büyükelçi Kavakcı, Mehmet Akif'in büyük bir yazar, düşünür, şair ve vatansever olduğunun altını çizerek, "Özellikle ülkemizin etkinliğinin bölgesel ve küresel anlamda arttığı bu dönemde Mehmet Akif gibi önemli bir mütefekkirin fikirlerinin, hayatının, özverili çalışmasının ve vatanına olan bağlılığının anlaşılması, içselleştirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kavakcı, bir büyükelçi olarak Mehmet Akif'i Malezya'da yad etmekten gurur duyduğunu dile getirerek, "İnsanımız bir rol model arıyorsa Mehmet Akif'ten daha güzel bir rol model olamaz diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement