Malezya'da "Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde" Etkinliği - Kuala Lumpur - Son Dakika
Güncel

Malezya'da "Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde" Etkinliği - Kuala Lumpur

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Okçular Vakfı iş birliğiyle 16 ülkede hayata geçirilen "Kemankeş Projesi" kapsamında Malezya'da, "Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde" etkinliği gerçekleştirildi.

17.11.2018 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Okçular Vakfı iş birliğiyle 16 ülkede hayata geçirilen "Kemankeş Projesi" kapsamında Malezya'da, "Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde" etkinliği gerçekleştirildi.

Shah Alam kentinde, Uluslararası IDRISSI Okulu'nun ev sahipliğindeki "Altın Çağın İcatları" programı kapsamında gerçekleşen etkinliğe, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakçı ve IDRISSI Okulundan temsilciler katıldı.

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 2012'den bu yana Türk okçuluğunu dünyada yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirterek, "Osmanlı okçuluğu, okçuluk tarihinin zirvesidir. Türk oku ve yayı, atılan okun hedefine en doğru şekilde gitmesi için en iyi biçimde tasarlanmıştır." dedi.

Türk tarihinde, okçuların sayesinde çok sayıda fetih yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Ortaçağ'da okçularımız, Allah'ın izniyle Avrupa'da çok sayıda karanlık surların kapılarını açmıştır. Bütün bunların hepsi, Allah'ın mesajının sınırlarımızın ötesine ulaşması için yapıldı." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Ortaçağ'da İslam'ın ve Müslümanların, bilime ve teknolojiye yaptığı katkılardan bahsederek, "Osmanlı zamanındaki Türk oku ve yayı, zamanının en iyi teknolojiye sahip silahıydı. Fatih İstanbul'u fethettiğinde, kendi zamanının en iyi ve en gelişmiş silahlarını kullanmıştı. Şimdi de biz, zamanımızın en iyi teknolojisini kullanmalı ve teknoloji üretmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Atalarımız teknolojiyi katliam için kullanmadı"

Osmanlı'nın yüksek teknolojiye sahip silahları, katliam yapmak değil, insanları zulümden kurtarmak için kullandığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Atalarımız bu teknolojiyi, insanları karanlığa hapseden duvarları yıkmak için kullandı. Biz de bugün aynı öz güvene sahip olmalı ve teknolojiyi aynı amaçla kullanmalıyız. İnsanları bölmek, parçalayıp yönetmek ve kaderlerini tayin etmek için inşa edilen duvarları yıkmak için kullanmalıyız. Bu vesileyle dünyada başarmamız gereken çok şey var."

Erdoğan, IDRISSI Okulu'nun Türk okçuluğu dersini müfredata dahil etmesinin, Türkiye ve Malezya'yı birbirine daha da yakınlaştıracağını kaydetti.

Ayrıca Erdoğan, bu projeyi gerçekleştiren okul yöneticilerine ve YEE ile Okçular Vakfı'na teşekkür etti.

Program, Kemankeş Projesi kapsamında Türk okçuluğu dersi alan IDRISSI Okulu lise öğrencilerinin okçuluk performansıyla devam etti.

Öğrencilerin performansından önce ilk oku atması için sahneye davet edilen Bilal Erdoğan, üç ok atışı yaptı.

Daha sonra geleneksel Kayı Boyu okçu kıyafetleriyle sahneye çıkan öğrenciler, okçuluk performanslarıyla tüm izleyenlerin beğenilerini topladı.

Etkinlik, IDRISSI Okulu, Okçular Vakfı ve YEE arasında Kemankeş Projesi İş Birliği Protokolünün imzalanmasıyla son buldu.

Programın ardından Erdoğan, diğer davetlilerle birlikte etkinlik alanında kurulan Türk okçuluğu sergisini gezdi ve katılımcılarla resim çektirdi.

Malezya'da Türk okçuluğu

Yunus Emre Enstitüsünün Kemankeş Projesi çalışmalarının Kasım 2017'de başladığı ve atlı okçuluğun yaşayan bir gelenek olarak varlığını sürdürdüğü Malezya'da Türk okçuluğu, bir yıllık süre zarfında büyük ilgi gördü.

2017 Kasım ve 2018 Ekim dönemlerinde 4 Malezyalı eğitmen, İstanbul Okçular Vakfı'ndaki yoğun bir eğitim sürecinden sonra eğitmen oldu. 2018 yılı ocak ayında Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde açılan Türk Okçuluğu kurslarında 2 dönemde yaklaşık 50 kursiyer eğitim aldı.

25 Eylül'de imzalanan protokolle "Geleneksel Türk Okçuluğu" dersi, Uluslararası IDRISSI Okulu'nda müfredata girdi ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz döneminde 100'ün üzerinde öğrenci, bu dersi seçmeli olarak aldı.

Geçen ay düzenlenen Kemankeş Projesi Dünya Karması Finalleri'nde ise 16 ülke arasında Malezya, Azharul Abdul Aziz ve Erina Emelina İsmail ile takım halinde birinci oldu.

Malezya\'da "Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde" Etkinliği - Kuala Lumpur
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da 'Türk Okçuluğu Dünya Sahnesinde' Etkinliği - Kuala Lumpur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'
    14:36 Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, taraftarlarla güzel ilişki kurduklarını ve takım arkadaşlarının yardımlarının başarıya ulaşmalarını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, teknik direktör Okan Buruk'un liderliğinde şampiyon olabileceklerine inandığını ifade etti.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, bir restoranda düzenlenen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Özdemir, şehit ve gazilerin mücadelesini vurgulayarak, şehit ailelerinin en değerli emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu okul ziyaretinde bulundu ve Edirne gezisi düzenlendi.


Advertisement