"Malgaç Baskını"Nın 93. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

"Malgaç Baskını"Nın 93. Yıldönümü Kutlandı

Kurtuluş Savaşı döneminde Yörük Ali Efe ve arkadaşları tarafından Sultanhisar ilçesindeki işgal kuvvetlerinin cephaneliğinin yok edildiği ve demiryolu köprüsünün tahrip edildiği "Malgaç Baskını'nın 93.yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi."

16.06.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı döneminde Yörük Ali Efe ve arkadaşları tarafından Sultanhisar ilçesindeki işgal kuvvetlerinin cephaneliğinin yok edildiği ve demiryolu köprüsünün tahrip edildiği "Malgaç Baskını'nın 93. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sultanhisar ilçesi girişinde yaptırılan Malgaç Anıtı önünde düzenlenen törene, AK Parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Ertegün Ünal ile vatandaşlar katıldı.

Törende anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Ertürkmen, törende yaptığı konuşmada, yürekleri vatan için yananların, Afyonkarahisar'da, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep ve Erzurum'da işgale karşı durmayı borç bilenlerin sayesinde vatan toprakları üzerinde yaşamaya devam edildiğini ifade etti.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ünal da "Malgaç Baskını"nın yerel direnişin örgütlenmesinde ve giderek ulusal direnişe dönüşmesinde öncü rol oynadığını ve dünya tarihine geçtiğini dile getirdi.

Törende konuşmaların ardından folklor ekipleri gösteri sundu. Düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yörük Ali Efe ve arkadaşları, 16 Haziran 1919 tarihinde Sultanhisar ile Atça arasındaki Malgaç Deresi'nin üzerinde yer alan demiryolu köprüsü yanındaki işgal kuvvetleri karargahına yaptıkları baskınla karargah cephaneliğini ve demiryolu köprüsü tahrip ederek, düşman kuvvetlerine büyük zarar vermişti.

Muhabir: Bahattin Albayrak/ Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Malgaç Baskını'Nın 93. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement