Maliye Bakanı Ağbal Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "1990'lı yıllarda kimse Türkiye'nin cumhurbaşkanı, başbakanı bir uluslararası toplantıya katılsa ne der diye bakar mıydı?

09.04.2017 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "1990'lı yıllarda kimse Türkiye'nin cumhurbaşkanı, başbakanı bir uluslararası toplantıya katılsa ne der diye bakar mıydı? Ama şimdi öyle değil sayın cumhurbaşkanımız bir meseleyle ilgili açıklama yaptığı zaman bütün dünya takip ediyor." dedi.

Ağbal, Gaziosmanpaşa'daki Paşa Köşkü Lokantası'nda Gaziosmanpaşa Bayburtlular Derneği, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı ve ilçenin kanaat önderleriyle bir araya geldi. Ağbal, konuşmasında son yıllarda yakalanan siyasi istikrara vurgu yaparak 16 Nisan referandumunda "evet" oyu istedi.

Milletvekili seçildiği Bayburt iline yapılan yatırımları sıralayan Ağbal, Bayburtluların vatanına sevdalı yiğit insanlar olduğunu söyledi. Bayburtluların Fetullahçı Terör Ögrütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiden yana tavır aldığını belirten Ağbal, hemşehrilerinin 16 Nisan referandumunda vereceği "evet" oylarıyla rekora ulaşmasını rica etti.

Son yıllarda gerçekleştirilen mega yatırımların ülkenin geleceği adına birer sigorta niteliğinde olduğunu aktaran Ağbal, Türk maliyesinin son derece güçlü görünümünü koruduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasıyla geleceğini oylayacağını ifade eden Ağbal, şöyle konuştu:

"Hepimizin çocukları var, geçlerimiz, torunlarımız var. Hepimiz istiyoruz ki gençlerimiz, çocuklarımız iş sahibi olsun, AŞ sahibi olsun.Okullarını bitirdiklerinde girecek işleri olsun. Önleri açık olsun istiyoruz. Eğer işiniz varsa, yatırımınız varsa, fabrikanız varsa, bir işletme işletiyorsanız o zaman da ne diyorsunuz, 'İşimde istikrar olsun' Yani işler düzgün bir şekilde yürüsün. Ticaret yapıyorsanız alışveriş iyi olsun istiyorsunuz. Bunlar doğru şeyler. İşte bütün bunları yapacak değişiklik 16 Nisan referandumuyla yapılacak olan değişikliktir. 16 Nisan'da milletçe inşallah dosta, düşmana karşı hep beraber el ele vereceğiz ve bu anayasa değişikliğini büyük bir oy çoğunluğuyla gerçekleştireceğiz."

- "Türkiye'de yakalanan güçlü ivmeyi bölmek istiyorlar"

Ağbal, referandum için "Hayır" kampanyası yürütenler arasında ülke içinden çeşitli kesimler olduğu gibi bazı Avrupalı devletlerin de bulunduğunu anımsatarak, "Avrupa'daki bir takım ülkeler ve siyasetçiler bu referandum neticesinin 'Hayır' olması için büyük bir gayret içerisindeler. Normalde referandum Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeleri ne ilgilendiriyor? Bu doğru bir soru. Ama bugün bakıyoruz ki Avrupa'daki bir takım ülkeler Türkiye'deki bu büyümeyi, gelişmeyi çekemiyorlar. Türkiye'de yakalanan güçlü ivmeyi bölmek istiyorlar." diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin 2002 yılında başlayan başarı hikayesini sürdüreceğini söyleyen Ağbal, "Son 15 yılda Türkiye hem ekonomik olarak büyüdü hem siyaseten güçlendi. Bir dünya ülkesi haline geldi. Hatırlayın 1990'lı yıllarda kimse Türkiye'nin cumhurbaşkanı, başbakanı bir uluslararası toplantıya katılsa ne der diye bakar mıydı? Ama şimdi öyle değil sayın Cumhurbaşkanımız bir meseleyle ilgili açıklama yaptığı zaman bütün dünya takip ediyor" değerlendirmesini yaptı.

- "Mesele kimyasal silah değil"

Türkiye'nin Suriye'de yaşanan iç savaşın ilk gününden bu yana onurlu bir duruş sergilediğini ifade eden Ağbal, Esed rejiminin İdlib'de yaptığı kimyasal silahlı saldırıya dikkati çekti.

Ağbal şunları söyledi:

"Belki bütün dünya kamuoyu kimyasal bir silahla insanların öldürülmesine tepki koydu. Ama sayın cumhurbaşkanımız ne dedi? Mesele kimyasal silah değil ki… Mesele orada on binlerce, yüz binlerce insan ölüyor. Konvansiyonel silahlarla öldürülünce ne yapacağız? Susacak mıyız? Konvansiyonel silahlarla yüz binlerce insanın canı alınırken sessiz mi duracağız. Her zaman için Türkiye olarak sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu meselelere karşı dik durduk. Onun için 16 Nisan'da eğer sandıktan güçlü bir 'evet' çıkarsa Türkiye'nin uluslararası siyaset alanındaki gücü daha da katlanacak. Siyasette daha da güçleneceğiz, ülkenin önü daha da açılacak. Bu sayede inşallah Türkiye çok daha ileri noktalara gidecek."

Konuşması zaman zaman "Bayburt seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Ağbal'a konuşmasının ardından AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı yetkilileri tarafından Esma-ül Hüsna tablosu hediye edildi.

Bakan Ağbal, hemşehrileriyle bol bol fotoğraf çektirerek salondan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanı Ağbal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement