Maliye Bakanı Şimşek, İhracatçıların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Maliye Bakanı Şimşek, İhracatçıların Sorunlarını Dinledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve beraberlerindeki heyetle Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret ederek, ihracatçıların sorunlarını dinledi.

24.05.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve beraberlerindeki heyetle Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret ederek, ihracatçıların sorunlarını dinledi.

GAİB'den yapılan açıklamaya göre, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ile çok sayıda ihracatçının hazır bulunduğu ziyarette, sektör temsilcileri Habur Sınır Kapısında düzenlemeler yapılmasını ve ihracatçıların kullanabileceği bir kapı daha açılması yönündeki taleplerini aktardı. Ayrıca, ihracat sırasında karşılaşılan sorunlarını da anlattılar.

İhracatçıları dinleyen Maliye Bakanı Şimşek, sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını belirterek, gelecek dönemlerde ihracatta yeni bir hamle başlatılması gerektiğini, yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ihracıyla hedeflerin tutturulabileceğini kaydetti.

GAİB Başkanı Çıkmaz, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan üçüncü bölgesi olduklarını ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan "Türkiye'nin 1000 İhracatçı Firması Listesi"nde bölgeden 85 firmanın yer aldığını anımsatan Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Bu sıralamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi en fazla ihracat yapan üçüncü bölge olmuştur. Maliye Bakanımıza ziyareti sırasında ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunları anlattık. Özellikle Habur Sınır Kapısında yaşanan sıkıntılar ve yığılmalara dikkati çektik. Bizler ihracatımızın en yüksek seviyede gerçekleştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bürokraside karşılaştığımız sorunların çözümüyle işlerimiz daha da kolaylaşacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maliye Bakanı Şimşek, İhracatçıların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement