Son dakika Edebiyat haberleri, Edebiyat son dakika, son dakika Edebiyat

Son Dakika Edebiyat Haberleri

  • Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı
    16 Mar Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı

    Cumhuriyetin ilk yıllarında ortaya çıkan memleket edebiyatı geleneğinin ilk temsilcilerinden Ceyhun Atuf Kansu'nun vefatının üzerinden 46 yıl geçti. Ankara'da doğan ve Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Kansu, şiirlerinde Türk tarihini, Anadolu'nun yurt edilmesini, çocukları, köyü, eğitimi ve doğayı coşkulu bir dille anlattı. Hayatının son yıllarında Atatürk'ün Nutuk eserini yorumlama çalışmalarına giren Kansu, kalp yetmezliği nedeniyle 1978 yılında vefat etti.

  • Afşinli Şairler ve Ozanlar Antolojisi Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Tanıtıldı
    15 Mar Afşinli Şairler ve Ozanlar Antolojisi Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Tanıtıldı

    Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir programla, Afşinli Şairler ve Ozanlar Antolojisi Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde tanıtıldı. Antolojide 100'ün üzerinde Afşinli şair ve ozanın şiirleri ve özgeçmişleri yer alıyor.

  • Marmara Kıraathanesi'nde 'Söz Meclisten İçeri' Söyleşileri Gerçekleştirildi
    15 Mar Marmara Kıraathanesi'nde 'Söz Meclisten İçeri' Söyleşileri Gerçekleştirildi

    Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşilerine Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer ve yazar Halit Bekiroğlu konuk oldu. Bekiroğlu, 'İnsan ahlaklı olacaksa hayatın her alanında ahlaklı olmalı' dedi. Söyleşide teknoloji, ahlak, siyasi ve ticaret ahlakı üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşileri başladı
    15 Mar Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşileri başladı

    Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşilerine Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer ve yazar Halit Bekiroğlu konuk oldu. Etkinlikte Gazze'deki durumun ciddiyeti ve çözüm üzerine konuşuldu. Prof. Dr. İbrahim Halil Üçer, kariyer yönetimi ve gelecek planlaması hakkında tavsiyelerde bulundu. Marmara Kıraathanesi Koordinatörü Mücahit Kıbrıs, mekanın kuruluş amacını açıkladı ve gelecek günlerdeki konukları duyurdu.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yazarlık Atölyesi tamamlandı
    14 Mar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yazarlık Atölyesi tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gelenekten Geleceğe Edebiyat ve Sanat Okulu Yazarlık Atölyesi' tamamlandı. 3 ay süren kursta, yazarlık atölyesi, şiir atölyesi ve safahat okumaları eğitimleri verildi. Kursiyerler sertifikalarını Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle aldı.

  • Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetlerinin Üçüncü Konuğu Şair Dursun Ali Erzincanlı
    14 Mar Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetlerinin Üçüncü Konuğu Şair Dursun Ali Erzincanlı

    Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan sohbetlerinin üçüncü gününde şair Dursun Ali Erzincanlı, sevilen şiirlerini seslendirdi ve Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekti.

  • Bilecik'te 'Kelimenin Yolculuğu' Söyleşisi Düzenlendi
    14 Mar Bilecik'te 'Kelimenin Yolculuğu' Söyleşisi Düzenlendi

    Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kelimenin Yolculuğu' adlı söyleşi ve imza gününde binlerce Bilecikli bir araya geldi. Oyuncu Anne ve Yazar Şermin Yaşar, söyleşide kelimelerin önemi, kelime dağarcığı, çocuklarla iletişim ve kelime müzesi konularında bilgiler paylaştı.

  • Düzce Üniversitesi'nde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlendi
    13 Mar Düzce Üniversitesi'nde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlendi

    Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' adlı bir program düzenlendi. Programda konuşmacılar, İstiklal Marşı'nın önemini ve Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinin etkisini anlattılar. Program, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    12 Mar İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 13-17 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi restore edilerek yeniden hizmete açıldı
    12 Mar Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi restore edilerek yeniden hizmete açıldı

    Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde bulunan Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi, 1782'de inşa edilmiş ve önemli yazma eser koleksiyonlarını barındırmaktadır. Kütüphane, restore edilerek 2022 Kasım ayında yeniden hizmete açılmıştır. Açılış töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kütüphanenin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini ve ilme hizmet etmeyi kendilerine bir borç bildiklerini belirtmiştir. Kütüphane, 4 bin 714 yazılı nadir eseri bünyesinde barındırmaktadır ve Türkiye'deki bütün yazma eserlerin görüntülerine erişebilecek bir sisteme sahiptir. Kütüphane, Hacı Selim Ağa'nın kabirlerini de içermektedir ve bugün 2887 yazma ve 1538 matbu eseri bünyesinde bulundurmaktadır.

  • İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Konferansı
    12 Mar İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Konferansı

    SANKO Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı' konulu konferansta, Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yavuz Sinan Ulu, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin milli ve manevi değerlerinin bir yansıması olduğunu belirtti. Konferansta ayrıca İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında bilgiler paylaşıldı.

  • Türkiye, 53. Londra Kitap Fuarı'nda yerini aldı
    12 Mar Türkiye, 53. Londra Kitap Fuarı'nda yerini aldı

    Dünya çapında yayıncılık ve telif satış sektörünün önemli buluşma noktalarından 53'üncü Londra Kitap Fuarı, Türkiye'den 20'nin üzerinde yayınevinin katılımıyla açıldı. Fuarda Türk yayınlarının tanıtıldığı stantlar ziyaret edildi ve telif ticareti konusunda önemli görüşmeler yapıldı. Türk edebiyatının dünyaya açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projelerle 60'tan fazla dilde Türk kitapları dünyanın farklı ülkelerine yayılmış durumda.

  • İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan öğrenci büyük beğeni topladı
    12 Mar İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan öğrenci büyük beğeni topladı

    Edirne'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, ilkokul öğrencisi Zehra Sare Sorak'ın İstiklal Marşı'nı ezbere okuması büyük alkış aldı. Programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve gösterimler yapıldı.

  • Mehmet Akif Ersoy, Kosova'da Anıldı
    12 Mar Mehmet Akif Ersoy, Kosova'da Anıldı

    İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, Kosova'nın İpek şehrinde düzenlenen etkinlikle anıldı. Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen programda, Ersoy'un hayatı ve eserleri konuşuldu. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kosova'nın Türkiye ile olan tarihi ve kültürel bağlarını vurguladı. Program, sinevizyon gösterisi ve panel ile devam etti.

  • Aydın'da Fuar Aydın açıldı
    12 Mar Aydın'da Fuar Aydın açıldı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açılan Fuar Aydın'da hem Edebiyat Günleri hem de Ramazan Etkinlikleri devam ediyor. Aydın Tekstil Park, konser alanı, yürüyüş yolları, kafe ve restoranlar, aquapark gibi birçok hizmeti içerisinde barındırıyor. Fuar Aydın, kentin ekonomisine, turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

  • Fatihli Karagöz Ustası Hayali Küçük Ali'nin Sergisi Açıldı
    12 Mar Fatihli Karagöz Ustası Hayali Küçük Ali'nin Sergisi Açıldı

    Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Karagöz sergisi, Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide Hacivat ve Karagöz oyunu da sahnelendi. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Karagöz oyununun Osmanlı kültürünü ve İstanbul folklorunu yansıttığını belirtti. Sergi süresince her cumartesi ve pazar günü Karagöz oyunları sahnelenecek.

  • MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz: İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu en güzel biçimde yansıtmaktadır
    12 Mar MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz: İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu en güzel biçimde yansıtmaktadır

    MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıttığını belirtti. Ayrıca, İstiklal Marşı'nın vatanın kutsallığını gösterdiğini ve milletin birlik ve beraberlik içinde tehditlere karşı durduğunu vurguladı.

  • Bilecik'te İstiklal Marşı'nın 103. yıl dönümü kutlandı
    12 Mar Bilecik'te İstiklal Marşı'nın 103. yıl dönümü kutlandı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 'İstiklal Marşını en güzel okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İstiklal Marşı'nı Anma Mesajı Yayımladı
    12 Mar Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İstiklal Marşı'nı Anma Mesajı Yayımladı

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Özölçer, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin milli andı, bağımsızlığın beyannamesi ve milli mücadele destanı olduğunu vurgulayarak, milli değerlere sahip çıkmanın önemini belirtti ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, saygı ve minnetle anıldığını ifade etti.

  • Tekirdağ'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği
    12 Mar Tekirdağ'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği

    Tekirdağ'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere ödüller verildi ve İstiklal Marşı okundu. Programın ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, Mehmet Akif Ersoy'un eserleri kitap sergisini gezdi.

  • 12 Mart İstiklal Marşı Kabul Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı
    12 Mar 12 Mart İstiklal Marşı Kabul Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı

    Posof İlkokulu konferans salonunda düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı. Programda konuşmalar, tiyatro gösterimi ve ödül töreni gerçekleştirildi.

  • Aydın Valisi Yakup Canbolat'tan İstiklal Marşı'nın 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü Mesajı
    12 Mar Aydın Valisi Yakup Canbolat'tan İstiklal Marşı'nın 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü Mesajı

    Aydın Valisi Yakup Canbolat, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Canbolat, mesajında İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayarak, milli mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etti. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un vatanseverliği ve eserlerinin milletin gönlünde taht kurduğunu belirtti.

  • Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında anma programı düzenlendi
    12 Mar Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında anma programı düzenlendi

    İstanbul Valiliği tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında anma programı düzenlendi. Programa birçok yetkili, vatandaş ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Vali Davut Gül ve diğer katılımcılar Mehmet Akif Ersoy'un kabrine karanfil bıraktı.

  • Milli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında anıldı
    12 Mar Milli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında anıldı

    İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde kabri başında anıldı. İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi. Törene çeşitli yetkililer ve çocuklar da katıldı.

  • Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet belgeseli İzmir'de gösterildi
    11 Mar Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet belgeseli İzmir'de gösterildi

    Toplumcu gerçekçi edebiyat kuşağının önemli yazarlarından Samim Kocagöz'ün hayatını konu alan 'Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet' belgeselinin İzmir'deki gösterimi yapıldı. Belgeselde Kocagöz'ün aile yaşamı, yazarlık serüveni, eserleri ve edebiyat dünyasına katkıları anlatılıyor. Seslendirmesini Tamer Levent, müziklerini ise Yıldıray Gürgen yapmıştır. Belgesel, Türk edebiyatında toplumsal gerçekçiliğin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanmıştır.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
    11 Mar Edirne Valisi Yunus Sezer, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sezer, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eser olduğunu belirtti. Ayrıca, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıdığını ifade etti.

  • Merzifon Kitap Fuarı'na 60 Bin Kitapsever Ziyaret Etti
    11 Mar Merzifon Kitap Fuarı'na 60 Bin Kitapsever Ziyaret Etti

    Merzifon Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Merzifon Kitap Fuarı, 7 günde yaklaşık 60 bin kitapseveri ağırladı. Fuar, kitapseverlerin yazarlarla tanışma ve istedikleri kitabı satın alma fırsatı bulduğu bir etkinlik oldu. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, fuara 200'den fazla yazar ve 100'e yakın yayınevinin katıldığını belirtti. Fuar, bölge halkının yoğun ilgisini çekti ve şu ana kadar 60 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Koçarlı Belediye Başkanı İstiklal Marşı'nın kabul edilişini anlattı
    11 Mar Koçarlı Belediye Başkanı İstiklal Marşı'nın kabul edilişini anlattı

    Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Türkiye'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

  • Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın kabulü için mesaj verdi
    11 Mar Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın kabulü için mesaj verdi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy, mesajında Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak, İstiklal Marşı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Ayrıca, tarihin iyi bilinmesi, milli değerlerin yaşatılması ve Cumhuriyet'e sahip çıkılmasının Türkiye'nin güçlü ve huzurlu bir ülke olarak varlığını sürdürmesinin temel şartı olduğunu belirtti.

  • Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü için mesaj yayımladı
    11 Mar Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü için mesaj yayımladı

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksoy, mesajında, İstiklal Marşı'nın bağımsızlık destanını ölümsüzleştiren eşsiz bir eser olduğunu belirtti ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak vatandaşlara esenlikler diledi.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü için mesaj yayımladı
    11 Mar Muğla Valisi İdris Akbıyık İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü için mesaj yayımladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Akbıyık mesajında, İstiklal Marşı'nın Türklüğün büyüklüğünü ve milli değerlerini temsil ettiğini vurgulayarak, Mehmet Akif Ersoy'un bu güçlü şiiri millete armağan ettiğini belirtti.

  • Rabih Abou Khalil, Alman ve Fransız edebiyatından bestelediği eserleriyle CRR'de sahne aldı
    10 Mar Rabih Abou Khalil, Alman ve Fransız edebiyatından bestelediği eserleriyle CRR'de sahne aldı

    Lübnanlı besteci ve ud sanatçısı Rabih Abou Khalil'in Alman ve Fransız edebiyatından şiirleri besteleyerek oluşturduğu son projesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) müzikseverlerle buluştu. Amerikalı Jarrod Cagwin ve Polak Mateusz Smoczynski'den oluşan uluslararası grup, Arnavut caz sanatçısı ve vokalist Elina Duni eşliğinde sahne aldı. Konserde aşk, savaş gibi temaları işleyen Fransızca ve Almanca şiirler yorumlandı. Abou Khalil, Türkiye'de konser vermekten ve Türk seyircisiyle iletişim kurmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Ayrıca Gazze'deki insanlık dramına ilişkin dünyanın bu konuda hemfikir olmayışına şaşırdığını ifade etti.

  • Mustafa Bozbey TÜYAP Kitap Fuarı'nda Kitapseverlerle Buluştu
    09 Mar Mustafa Bozbey TÜYAP Kitap Fuarı'nda Kitapseverlerle Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı'na katıldı ve kitapseverlerle buluştu. Bozbey, kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaparak, herkesin kitap okumasını teşvik etti.

  • Muratpaşa Belediyesi Ukrayna Kültür Parkı'nda Taras Hryhorovych Shevchenko anıldı
    09 Mar Muratpaşa Belediyesi Ukrayna Kültür Parkı'nda Taras Hryhorovych Shevchenko anıldı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna Ailesi Derneği'yle, Ukraynalı şair Taras Hryhorovych Shevchenko'nun doğumunun 210'uncu yıl dönümünü Muratpaşa Belediyesi Ukrayna Kültür Parkı'nda andı.

Advertisement