Maliye Bakanı Şimşek, Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek, Nikah Şahidi Oldu

Maliye Bakanı Şimşek, nikah şahidi oldu Bakan Şimşek, düğün töreninin ardından daveti üzerine İstanbul'dan gelen iş kadını ve iş adamlarından oluşan 35 kişilik heyet ile görüştü.

09.06.2013 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Maliye Bakanı Şimşek, nikah şahidi oldu

-Bakan Şimşek, düğün töreninin ardından daveti üzerine İstanbul'dan gelen iş kadını ve iş adamlarından oluşan 35 kişilik heyet ile görüştü

İstanbul'dan Batman'a gelen Bakan Şimşek, yeğeni Ömer Faruk Şimşek ve Esra Tekin çiftinin düğün törenine katıldı.

Nikah şahitliğini yaptığı çifte mutluluk dileyen Şimşek, aile cüzdanını geline verdi. Çekilen toplu aile fotoğrafının ardından düğünde davetlilerle halay çeken Bakan Şimşek, daha sonra daveti üzerine İstanbul'dan Batman'a gelen iş kadını ve iş adamlarından oluşan 35 kişilik heyetle Laviva Park'ta bir araya gledi.

Toplantı öncesinde ziyaretlerine ilişkin gazetecilere açıklama yapan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Özgür Demirtaş, Batman'a ilk kez geldiğini, beklediğinden çok daha fazla gelişmiş bir kent ile karşılaştığını belirtti.

- "Türkiye bir bütün olmak zorunda"

Prof. Dr. Demirtaş, temasları kapsamında vatandaşların sorunlarını dinleme fırsatı bulduklarını anlatarak, bölge insanının beklentisinin sadece barış olduğunu kaydetti.

Terör olayları nedeniyle saat 17.00'den sonra işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden esnaf ile karşılaştıklarına dikkati çeken Demirtaş, şöyle dedi:

"Bu kabul edilemeyecek bir şey. Bunu sokakta o saatten sonra kalabilecek insanların düşünmesi lazım. İnsanlar ciddi manada barışa susamış. Buradaki insanları mutlu etmek kolay. Onlara barışı sağladığınız zaman mutlu oluyorlar. İstenen çok fazla bir şey değil. Buraya yapılacak yatırım fersah fersah geri döner. İnsanlar bu bölgede aç ama fiziksel açlıktan bahsetmiyorum. İnsanlar barışa ve başarıya aç. Bunu gördüm. Barış süreci umut ederim devam etsin. İnsanlar el ele tutuşsunlar. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile Türkiye bir bütün olmak zorunda."

"Güçlü Türkiye için hep beraber hareket edilecek"

İş kadını Mutlu Alkan da "Çözüm sürecini, 'barış' diye adlandırmanın anlamı yok bence. Çünkü aynı halktan, Türkiye halkından söz ediyoruz" diyerek Türkiye genelinde bunun sağlanması halinde yatırımların artacağına inandığını vurguladı.

Alkan, paranın güvenli olan yere gideceğine dikkati çekerek, "Sorunlar ortadan kalktığı zaman buralara yatırım da olacak. Buna çok inanıyorum. ve o zaman daha güçlü bir Türkiye için hep beraber hareket edilecek" diye konuştu.

-"Bölge halkındaki hoşgörünün Türkiye'ye yayılması gerek"

Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren iş kadını Banu Birant ise Batman'a yatırım yapmamak için hiçbir sebep olmadığını kaydederek, görüştükleri her kesimden insanın son derece ılımlı ve hoşgörülü olduğunu vurguladı.

"Bölge halkındaki hoşgörünün Türkiye'ye yayılması gerek" diyen Birant, kentin yatırımı hak ettiğini belirtti.

İş dünyasının yatırım için öncelikli kriterinin güven ortamı olduğuna işaret eden Birant, "Gelinen süreç güveni gösteriyor. İnsanların gözündeki inanç ve beklenti bu. Biz de bu durumun sonuna kadar destekçisiyiz" dedi.

Bakan Şimşek'in heyet ile gerçekleştirdiği toplantı basına kapalı gerçekleşti. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek, Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement