Maliye Bakanlığı Önünde Memur Zammı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanlığı Önünde Memur Zammı Protestosu

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, memur maaşlarına yapılan yüzde 4 zammı protesto etti.

15.01.2018 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, memur maaşlarına yapılan yüzde 4 zammı protesto etti.

Maliye Bakanlığı'nın bulunduğu Dikmen Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik BES üyesi grup, üzerinde 'Ek zam talep ediyoruz' yazılı pankart açarak, 'Hükümet yanlısı sendika istemiyoruz', 'Hükümet zammını al başına çal', 'Vergide, ücrette adalet itiyoruz' sloganları attı.

BES Genel Başkanı Serpil Akpınar yapılan zam ile memurların daha da yoksullaştığını söyleyerek, "Kamu emekçilerinin iş yerine gitmek için kullandığı yol parasını ya da iş yerinde yediği öğlen yemeği maliyetini bile karşılamaktan uzak maaş artışları kamu emekçilerine kazanım diye yutturulmaya çalışılmaktadır. Mevcut tablo kamu emekçilerinin yüzde 99'unun yoksulluk sınırı altında maaş aldığını göstermekle birlikte en düşük memur maaşının 2 bin 800 olması maaşların açlık sınırı rakamlarına doğru yaklaştığını göstermektedir" dedi.

Ek zam talep ettiklerini söyleyen Akpınar, "Üç dönemdir AKP ile sendikası Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmelerinin kamu emekçilerine getirisinden çok götürüsü olmuştur. İmza altına alınan buçuklu zamlar, kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamak bir yana, sadece 2017 kayıplarını dahi karşılamaktan uzaktır" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanlığı Önünde Memur Zammı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement