Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Konserinde Balkan Rüzgarı Esti - Son Dakika
Kültür Sanat

Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Konserinde Balkan Rüzgarı Esti

Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Konserinde Balkan Rüzgarı Esti

Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun yeni yıl konserinde Batı Trakya rüzgarı esti.

16.01.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun yeni yıl konserinde Batı Trakya rüzgarı esti.

Kültür Sarayı'nda düzenlenen konseri; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Celal Yılmaz, Bahaettin Cömert, İsmail Akkaya, Malkara Belediyesi Meclis Üyeleri, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Dindar, Şarköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Türkü Yazarı Mustafa Karayer, daire müdürleri, dernek başkanları, Malkaralı vatandaşlar ve Şarköy'den misafir olarak gelen Şarköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ekibi izledi.

Malkaralıların yoğun ilgi gösterip salonu tıklım tıklım doldurduğu konserde Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Özkan Gümüş'ün yönetmenliğinde sırasıyla Ayletme Beni, Drama Köprüsü, Bülbülüm Altın Kafeste, Kırmızı Gülün Alı Var, Dayler Dayler, Vardar Ovası, Mavrova, Ramizem, Deryalar, Kalk Gelin Hanım ve Dramanın İçinde isimli türküleri seslendirdiler ve konsere gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Büyük beğeni toplayan konserde ayrıca solo olarak da Hüseyin Damarlı Göçmen Kızı, Serkan Mengütay Yeni Camii Avlusunda ve Önder Savaş Çalın Davulları isimli türküleri seslendirerek geceye ayrı bir renk kattılar.

Sunuculuğunu Malkara Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Çiğdem Çolak'ın yaptığı Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun saz ekibinde; 1. bağlamada Hasan Çetin, 2. bağlamada Mehmet Refik Hatip, cümbüşte Yusuf Eroy, klarnette Haldun Başkütük, kanunda Emre Gürtunca, akordeonda Suzan Uzun, yan flütte Didem Soğancılar, klasik gitarda Kadir Köse, perküsyonda Ulaş Aydemir, bas gitarda ise Volkan Soğancılar ve piyanoda Ozan Eroy yer aldı.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, konser sonunda yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle bizlere bu keyifli geceyi yaşatan ve bizlere bu güzel müzik ziyafetini sunan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğuna teşekkür ediyorum. Ayrıca topluluğumuz bizleri verdikleri konserlerle Balkanlarda da temsil ediyorlar. Balkanlardaki soydaşlarımızla aramızda kültür elçiliği görevini yürütüyorlar. Bu akşam salonu tıklım tıklım dolduran siz değerli hemşerilerime de çok teşekkür ediyorum" diyerek gecenin anısına Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş'e çiçeğini takdim etti.

Başkan Ulaş Yurdakul'un ardından kısa bir konuşma yapan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş de, "Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun oluşumunda büyük emeği olan Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Bey'e ve emeği geçen herkese ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca siz türkü severleri burada böyle dolu salonda gördüğümüz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Bir sonraki konserde yine buluşmak üzere" diyerek teşekkürlerini sundu.

Ayrıca Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Dindar ile Şarköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Türkü Yazarı Mustafa Karayer de Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş'e çiçeklerini takdim ettiler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Konserinde Balkan Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement