Malkoç: Silahla mağdurları öldürüyorlar, uluslararası hukukta suç - Son Dakika
Güncel

Malkoç: Silahla mağdurları öldürüyorlar, uluslararası hukukta suç

Malkoç: Silahla mağdurları öldürüyorlar, uluslararası hukukta suç

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye'nin 9 yıldan bu yana göçmenlere gönlünü açarak, misafir ettiğini, sınır kapıları açılınca Avrupa'ya geçişler nedeniyle Yunanistan'ın uluslararası hukuka göre suç işlediğini söyledi.

05.03.2020 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye'nin 9 yıldan bu yana göçmenlere gönlünü açarak, misafir ettiğini, sınır kapıları açılınca Avrupa'ya geçişler nedeniyle Yunanistan'ın uluslararası hukuka göre suç işlediğini söyledi. Malkoç, "2-3 gün bile dayanamadılar. Yunanlar sınırdaki köylülere silah veriyor, 'Gelenlere ateş edin' diye. Bunlar uluslararası hukukta suç. Silahla mağdur insanları öldürüyorlar" dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, beraberindeki heyetle programları kapsamında geldiği Mersin'de Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Malkoç, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makama geçti. Burada konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapısı ve görevleri hakkında bilgi vererek, Ombudsman Halkla Buluşuyor Programı kapsamında kentte geldiklerini söyledi.

Malkoç, daha sonra gazetecilerin, göçmenlerin sınır kapısında yaşadığı sorunlarla ilgili sorduğu soruyu yanıtladı. Malkoç, "Biz Kamu Denetçiliği Kurumu olarak arkadaşlarımızla beraber Yunanistan'a geçiş konusunda yaşanan zorluklar, sıkıntılar, Yunanların yaptığı yanlışları ve işlediği suçları yerinde görmek üzere önceki gün Edirne'ye gittik. Yunanistan ile bizim 104 kilometre sınırımız var. Yoğunlaşılan, göçmenlerin kapıdan geçmek için baskı kurdukları yer Pazarkule mevkisi. Orada yığılma var. Maalesef Yunanlar, silah kullanarak 3 kişiyi öldürdüler. Bizim tespit ettiğimiz oradan 20'nin üzerinde yaralı var. Çocukları yaralıyorlar. Çocukların biberonlarını alıyorlar. Telefonlarını, paralarını, giysilerini gasbedip iç çamaşırları ile onları Türkiye'ye gönderiyorlar. Bunların hepsi tutanak altına alınıyor. Bunlar uluslararası hukuka göre suçtur. Silahla mağdur insanları öldürüyorlar" diye konuştu. 'BU SORUMLULUĞU HERKES YERİNE GETİRECEK'Türkiye'nin 9 yıldan bu yana göçmenlere gönlünü açarak, misafir ettiğini, sınır kapıları açılınca Avrupa'ya geçişler nedeniyle Yunanistan'ın uluslararası hukuka göre suç işlediğini belirten Malkoç, şunları kaydetti:  "Bizim insanımız merhamet sahibidir. Devletimiz şefkatlidir ama onlar 2-3 gün bile dayanamadılar. Yunanlar sınırdaki köylülere silah veriyor, 'Gelenlere ateş edin' diye. Bunlar uluslararası hukukta suçtur. Oradaki kamu görevlileri bu anlamda hepsini tutanak altına alıyorlar. Bununla ilgili adli tutanak tutuyorlar. Başsavcılığını çok güzel çalışması var. Baro bu konuda komisyon kurmuş. Türkiye insanlık adına insanın haysiyeti, onuru adına 10 yıldan beri milletiyle devletiyle bu mağdur, mazlum insanlara gereken yardımı yapmıştır. Bu yükü Türkiye'nin tek başına kaldırabilmesi mümkün değildir. Burada Avrupa'ya da Amerika'ya da sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğu herkes yerine getirecek."'AB, BÖYLE DEVAM EDERSE YUNANİSTAN'IN SUÇ ORTAĞI OLACAK'

Sorumluların er ya da geç hesap vereceğini kaydeden Malkoç, "Yunanlar bugün cinayet işliyorlar ama zannetmesinler hesabı verilmeyecek. Hepsinin hesabını verecekler. AB, bugün Yunanistan'ın suçlarına göz yumuyor ama böyle devam ederse Yunanistan'ın suç ortağı olacaklar. Bunların hesabını uluslararası toplum, uluslararası hukuk daha doğrusu dünyadaki vicdan sahibi olanlar sonuna kadar takip edecekler. Avrupa, Amerika ve Rusya'nın yanlış davranışları bizi üzüyor. Türkiye, millet olarak çok güçlü, devlet olarak son 200 yılın en iyi dönemindedir. Bunların hepsinin hukuki sonuçları olacaktır. Edirne'de de gördüğümüz Ankara'da da gördüğümüz bu coğrafyada bin yıldan beri olan bu millet, bu devlet tecrübesi ile gerekeni yapıyor. Gerekli hukuki çalışmalar yapılıyor. Göreceksiniz Yunanlar yargılanacak. Onların suç ortağı niteliğinde olanlar da önümüzdeki yıllarda yargılanacak. Bunların takipçisi olacağız" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malkoç: Silahla mağdurları öldürüyorlar, uluslararası hukukta suç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement