Malta'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı - Son Dakika
Güncel

Malta'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı

Malta\'da Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 108\'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla Malta Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

18.03.2023 21:59  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla Malta Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Malta'da başkent Valetta yakınlarındaki Marsa semtinde bulunan Türk Şehitliği'nde düzenlenen törene Türkiye'nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Türk ve Maltalı vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Şen, şehitlikteki anıta çelenk koyduktan sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şen, törende, İstiklal Marşı'nın kabulü ile milli şair Mehmet Akif Ersoy ve 6 Şubat'taki deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşları anmak üzere de toplandıklarını belirtrek, Malta'da toplanan yardımlar ve bunların deprem bölgesine ulaştırılması konusunda Türk ve Maltalı vatandaşların gösterdiği fedakarlık ve dayanışma için teşekkür etti.

Törenin son bölümünde şehitlikteki kabirlere törene katılanlar tarafından kırmızı karanfil konuldu.

Programda ayrıca 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasına katılan çocuklara da hediyeler verildi.

Malta Türk Şehitliği

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz Han tarafından verilen talimatla, 1565'teki Osmanlı kuvvetlerinin kuşattığı ve aralarında Turgut Reis'in de olduğu çok sayıda kayıp verilen Malta'da, 1874'te Türkler için şehitlik yapıldı.

Görkemli mimarisiyle dikkati çeken şehitlikte, Malta kuşatmasında yaşamını yitirenlerin yanı sıra 1. Dünya Savaşı'nda İngilizler tarafından çeşitli cephelerde esir alınarak Malta'ya getirilen ve burada hayata gözlerini yuman 22 Türk ile farklı olaylarda yaşamlarını yitiren Müslümanların kabirleri bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malta'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement