Maltepe Belediyesi'nden Çıldırlı Güreşçilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Maltepe Belediyesi'nden Çıldırlı Güreşçilere Yardım

Maltepe Belediyesi'nden Çıldırlı güreşçilere yardımDeniz BAŞLI- Dinçer AKTEMURARDAHAN, (DHA)ARDAHAN'ın Çıldır ilçesinde kurduğu kulüpte öğrencilerini yüzeyi buzla kaplı Çıldır gölünün üzerinde güreş ve atletizm şampiyonalarına hazırlayan eski güreş antrenörü Zeki Bayraktar'ın sporcuları...

11.03.2018 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi'nden Çıldırlı güreşçilere yardım

Deniz BAŞLI- Dinçer AKTEMURARDAHAN, (DHA)

ARDAHAN'ın Çıldır ilçesinde kurduğu kulüpte öğrencilerini yüzeyi buzla kaplı Çıldır gölünün üzerinde güreş ve atletizm şampiyonalarına hazırlayan eski güreş antrenörü Zeki Bayraktar'ın sporcuları için yaptığı yardım çağrısı İstanbul Maltepe Belediyesi'nden karşılık buldu. Belediye Başkanı Ali Kılıç, beraberinde milli sporcularla birlikte geldiği Çıldır'da sporcu çocuklara spor malzemesi dağıttı.

Evli ve 2 çocuk babası eski milli güreşci Zeki Bayraktar (54), henüz 13 yaşındayken ailesiyle birlikte göç ettiği İstanbul'da çeşitli spor dallarında kurslara katıldı. Uzun yıllar İstanbul kulüplerinde başta güreş olmak üzere, atletizm, boks, jimnastik yüzme dallarında antrenörlük yapan Bayraktar, 4 yıl önce doğduğu memleketine geri dönerek, burada ki çocuklar için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde güreş ve atletizm kursları açtı. Spor salonunda eğittiği öğrencilerine, kış aylarında yüzeyi 45 santimetre buzla kaplanan Çıldır Gölü'nün üzerinde 10 günde bir antrenman yaptıran Bayraktar'ın bugüne kadar yetiştirdiği yüzü aşkın sporcu çeşitli müsabakalardan 8'i altın olmak üzere 15 madalya ile döndü.

Zeki Bayraktar'ın öğrencilerine spor malzemesi ve manevi destek verilmesi halinde daha büyük işler başarabileceklerini söyleyerek yardım çağrısına İstanbul Maltepe Belediyesi kayıtsız kalmadı. Belediye Başkanı Ali Kılıç, beraberinde basketbol milli takım eski kaptanı Serap Yücesir, milli basketbolcu Tuğba Polatoğlu, güreş dünya şampiyonu Cenk İldem ve boks olimpiyat ikincisi Atagün Yalçınkaya ile birlikte Çıldır'a gelerek, şampiyonalara hazırlanan sporculara spor malzemeleri dağıttı.

Antrenör Bayraktar'ın güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Biz de Maltepe Belediyesi olarak milli sporcularımızla birlikte buraya geldik. Görüyoruzki Çıldır'da yüreği Türkiye için, Mustafa Kemal Atatürk için çarpan, gözleri pırıl pırıl gençlerimiz var. Bu gençleri spora kazandıran hocamıza ve ekibine, ayrıca Çıldır'da ki tüm yöneticilere teşekkür ediyorum dedi.

Güreş dünya şampiyonu Cenk İldem ise 2016'da olimpiyatlardan sonra Çıldır'a geldiğini anımsattı. O dönem kulübün kuruluş aşamasında olduğunu söyleyen İldem, O zaman şartlar ve imkanlar biraz daha kısıtlıydı. Şuan görüyoruz ki imkan verildiğinde çocuklar çok güzel işler başarıyor, sayısız madalyalar alıyorlar. Küçük bir desteğin büyük bir fedakarlığa dönüşmesiyle çok sayıda çocuğu hayata kazandırmak çok güzel bir duygu. Milli sporcu arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. İnanıyorum ki buradan çok önemli sporcular yetişecek. Çünkü bu çocuklar çok dayanıklı diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Kılıç ve milli sporculara teşekkür eden Çıldırlı çocuklar, bu desteklerin kendiler için motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Yardım malzemelerinin dağıtılmasının ardından Belediye Başkanı Kılıç, milli sporcular ve sporcu çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıç daha sonra yüzeyi buzla kaplı olan Çıldır Gölüne geçerek, burada kar motoruna binerek Çıldır Gölü'nün üstünde tur attı.

Maltepe Belediyesi\'nden Çıldırlı Güreşçilere Yardım
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maltepe Belediyesi'nden Çıldırlı Güreşçilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • TİKA Kosova'da iftar verdi
    23:10 TİKA Kosova'da iftar verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen bir etkinlikte iftar verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve diğer birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kosova'ya olan desteği ve iki ülke arasındaki güçlü bağlar vurgulandı.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement