Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' Kutlandı - Son Dakika
Genel

Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' Kutlandı

Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandıİSTANBUL - Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandı.

05.02.2018 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandı

İSTANBUL - Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandı. Kutlamada Pekin Modern ve Çağdaş Dans Topluluğu tarafından, 'Gece Yarısı Yağmuru' adlı dans gösterisi izleyenleri mest etti.

Çin takvimine göre yeni yılın başlangıcı olan 'Mutlu Bahar' bayramı, Maltepe'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Maltepe Belediyesi'nin ortaklığıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Ruilin Shi, Türkiye Çin Dostluk Vakfı müdürü Gamze Dürmez ile çok sayıda davetli katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Ruilin Shi, gösteri öncesi yaptığı açıklamada, "Bahar Bayramı bir aile bayramıdır, bir doğa bayramıdır ve aynı zamanda bir dünya bayramıdır. Duygusal ve mutlu olduğumuz bu aylarda hem bir araya gelerek bayramlaşmak hem de ülkenin dört bir yanından gelen dostlarımızı selamlarken, büyüyeceğimize ve Başkonsolosluğumuza destek veren ve Çin- Türkiye arasında ki ilişkilerin gelişmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İki ülkenin arasında ki dostluk ile çağdaşlaşma hedeflerine el ele yürüyeceğiz" dedi

Türkiye Çin Dostluk Vakfı müdürü Gamze Dürmez ise, "Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Maltepe Belediyesi'nin ortak iş birliği ile yapılan, Çin Kültür Festivali kapsamındaki bir etkinlik. Biz de Türkiye Çin Dostluk Vakfı olarak etkinliğe iş birliğinde bulunuyoruz. Bu akşam Beijing Modern Dans Topluluğu'nun gösterisi sergilenecek" şeklinde konuştu.

Maltepe\'de \'Çin Mutlu Bahar Bayramı\' Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement