İstanbul Maltepe'de Oy Sayım İşlemi Yeniden Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Maltepe'de Oy Sayım İşlemi Yeniden Başladı

İstanbul Maltepe'de 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptal edilmesinin ardından bugün yeniden sayım işlemine başlandı. Buna göre 576 sandıktaki oylar ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak.

15.04.2019 10:52  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesinin ardından yeniden oy sayımına başlandı.

576 SANDIK YENİDEN SAYILACAK

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasının kararlaştırılması sonrasında oy sayımı iki kurul tarafından yeniden başlatıldı.

Bu doğrultuda toplam oyların yaklaşık 5/6'sı (576 sandık) ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak.

CHP, SAYIMIN İPTAL EDİLMESİ KARARINA İTİRAZ ETMİŞTİ

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımlar oy çokluğuyla iptal edilmiş, CHP ise karara itiraz ederek, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılmasını isteyerek sayım işlemi yapabilecek 100 ayrı terminal kurulmasına karar verilmesini talep etmişti.

İstanbul Maltepe\'de Oy Sayım İşlemi Yeniden Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Maltepe'de Oy Sayım İşlemi Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement