Mamak Kültür Merkezi Konservatuvara Öğrenci Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Mamak Kültür Merkezi Konservatuvara Öğrenci Yetiştiriyor

Mamak Kültür Merkezi Konservatuvara Öğrenci Yetiştiriyor

Cumhuriyet tarihinin ilk sanat durağı olan Mamak Kültür Merkezi’nde konservatuvar ve mesleki eğitim kursları devam ediyor.

07.06.2017 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet tarihinin ilk sanat durağı olan Mamak Kültür Merkezi'nde konservatuvar ve mesleki eğitim kursları devam ediyor.

Konservatuar alanında Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kursları büyük ilgi görüyor. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yoğun tercihi olan kurslar, ücretsiz olarak veriliyor. Kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştireceklerine imkan sağlıyoruz. Ayrıca üniversiteye hazırlanan gençlerimiz, konservatuvar kurslarımız sayesinde yeteneklerini geliştirme ve üniversite sınavlarına hazırlanma şansı buluyor" dedi.

Özel dersler için ciddi bir maddiyat harcamak gerektiğini söyleyen kursiyer Sena Küsmez, "Merkezimizde eğitmenlerimiz bizi hem üniversite sınavlarına yönelik hazırlıyor hem de hiçbir ücret talep edilmiyor. Böyle bir fırsatı sunan Başkan Akgül'e teşekkür ediyorum" dedi.

Konservatuar kurslarında Türk Halk Müziği bölümünde teorik ve uygulamalı çalışmalar, ses ve çalgı dallarında icracılığa yönelik eğitimler, nota, solfej, repertuar ve uygulama, nazariyat, bağlama dersleri, Türk Sanat Müziği bölümünde ise nota, solfej, şan dersleri, ud, nazariyat ve diksiyon eğitimi veriliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Kültür Merkezi Konservatuvara Öğrenci Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement