Mamak'ta Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Mamak'ta Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: "Gönül belediyeciliği ile sizlere hizmet etmek bizim en büyük amacımız" "Seçimde şöyle bir ifade kullanmıştım, ortaokulu tamamlayan bütün gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesini sağlayacağımızı söylemiştim"...

22.08.2020 17:10  Güncelleme: 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak'ta Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse:

"Gönül belediyeciliği ile sizlere hizmet etmek bizim en büyük amacımız"

"Seçimde şöyle bir ifade kullanmıştım, ortaokulu tamamlayan bütün gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesini sağlayacağımızı söylemiştim"

"Geleceğimiz gençlerimizdir ve gençlerimize hizmet etmek bizim en birinci amacımızdır"

ANKARA - Mamak Belediyesinin tarafından planlanan Altınevler Gençlik Merkezi'nin yapılan törenle temeli atıldı.

Mamak'lı gençlere hizmet etmesi için Mamak Belediyesi tarafından planlanan ve içerisinde çok amaçlı salon (Basketbol, voleybol, gösteri, konferans), sahne, soyunma odası, seminer salonu, el sanatları odası, zeka oyunları odası, plastik sanatlar, odası derslik ve kütüphane, mescid ve mutfak bulunan Altınevler Gençlik Merkezinin temel atma töreninde Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Geçtiğimiz aylarda başta şehitlik bilim ve sanat merkezi olmak üzere, uyanık kütüphanelerimiz, millet kıraathanelerimiz ve macera parkımızla 13 ayrı eserimizi hizmete açarak, açılış kurdelesini kestik. Bundan yaklaşık 4.5 ay önce de Akdere bilim ve sanat merkezimizin temelini attık ve inşaatına başladık. Salgın çok yoğun olduğu için böyle bir açılış töreni düzenleyemedik. Göreve geldiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne kadar geçen 15 ayda, seçimde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu yaşıyoruz. Yola çıkarken, Mamak daha güzel olacak diye söz vermiştik. Evet şimdi Allah'ın izniyle artık "Mamak daha güzel oluyor" diyoruz. Yeni parolamızı bu şekilde seslendiriyoruz. Size verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bu amaçla gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Mamak bizim evimiz, burası bizim. Dün de, bugün de, yarın da ortak kaderimiz" ifadelerini kullandı.

"Gönül belediyeciliği sizlere hizmet etmek bizim en büyük amacımız"

Mamak'lıların büyük bir aile olarak huzur içinde yaşamasını istediklerini belirten Köse," Sizlerin hayatını kolaylaştırmak, eser belediyeciliği, hizmet belediyeciliği, gönül belediyeciliği ile sizlere hizmet etmek bizim en büyük amacımız. Gönül belediyeciliği sizlere hizmet etmek bizim en büyük amacımız. Gönül belediyeciliği demiştik ya şehri imar edebiliriz ama gönüllere dokunmadıktan sonra, kendimizi başarılı olarak kabul etmeyiz. İlk günlerden itibaren seçim dönemine benzer olarak hep halkımızın içinde olduk. Acı gününde tatlı gününde hep sizlerle birlikte olduk. İnsan mekanı inşa eder, bir süre sonra mekan da insanı inşa eder. Çalışmalarımızı bu hassasiyetle sürdürüyoruz. Geçen yıl Gökçeyurt mahallemizde mahalle konağımızı tamamlayarak hizmete açtık. Yine geçen yıl Kutludüğün mahallemizde bilim ve sanat merkezimizi tamamlayarak kıymetli hemşerilerimizin hizmetine açtık. Kutludüğün'deki yerimizde atölyeler, bayanlara ve her yaş grubuna hizmet ettiğimiz güzel tesislerimiz var. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi gönül çarşımızı inşa ederek açılışını hep birlikte yaptık" şeklinde konuştu.

"Söz verdiğimiz projelerimizi yerine getirmenin gayreti ile çalışırken bir taraftan da devam eden işlerde mevcut hizmet kalitemizi değiştirerek, geliştirerek sizlere daha kaliteli hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz" diyen Köse, konuşmasına şöyle devam etti:

"Söz verdiğimiz gibi Musiki Muallim Mektebi ile Mamak kültür, sanat ve edebiyatın merkezi haline geliyor. Büyük ozanları, gönül insanlarını, kıymetli siyaset insanlarını, kıymetli büyüklerimizi söyleşiler ve çeşitli programlarla Mamak'ta ağırlıyoruz. Musiki Muallim Mektebinde Sahne sanatları eğitim ve uygulama akademisiyle inşallah gençlerimizin yeteneklerini keşfederek onlara daha güzel gelecek sağlamak istiyoruz. Biz demiştik ki niye yeni Neşet Ertaş'lar, Aşık Veysel'ler keşfedelim bunun gayreti içerisindeyiz. Musiki Muallim Mektebimizde restorasyon çalışmaları devam ediyor ve içerisinde kütüphane, özel müzik dinletilerinin de olacağı kafeteryası ve sanat atölyeleriyle pek çok etkinliğin merkezi olacak."

"Seçimde şöyle bir ifade kullanmıştım, ortaokulu tamamlayan bütün gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesini sağlayacağımızı söylemiştim"

Daha çok proje olduğunu ve üzerinde çalıştıklarını belirten Köse, "Her mahallemizde, hemşerilerimize, her yaştan insanımıza hitap edecek projelerin üzerinde çalışıyoruz. Bizler ilk günkü heyecanımızla güzel Mamak ve Mamak'lı hemşerilerimiz her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır düşüncesi ile hareket ederek gece gündüz demeden sizlerin refahı, mutluluğu ve huzuru için çalışmaktayız. Seçimde şöyle bir ifade kullanmıştım, ortaokulu tamamlayan bütün gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesini sağlayacağımızı söylemiştim. Sadece çocukların değil, gençlerin ve yetişkinlerin de yüzmeyi öğreneceği, spor yapacağı tesislerimizin sözünü vermiştim. Geçtiğimiz haftalarda Ekin mahallemizde, Ekin Spor Kompleksi Havuzumuzun temelini attık. 19 Mayıs'ta açılışını yapacağız. Arkasından Zirvekent mahallemizde Mehmet Akif Ersoy parkımızın açılışını yaptık. Biz ne söz vermişsek, ne vaatte bulunduysak hepsini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Yine önümüzdeki günlerde iki tane yüzme havuzumuzun da temelini atacağız. Birini misket mahallesinde diğerini de Altıağaç/ Karaağaç mahallelerimizin ortak kesiştiği noktada. Önümüzdeki yıl itibariyle Yenibayındır mahallesinde, Ekin mahallesindeki temelini attığımız tesise benzer bir temelini atacağız" diye konuştu.

"Geleceğimiz gençlerimizdir ve gençlerimize hizmet etmek bizim en birinci amacımızdır"

Mamak Belediye Başkanı Köse, "Bugün üç tane temel atma töreninden ilkinden sizlerle beraberiz, Altınevler Gençlik Merkezimizin temel atma töreninde beraberiz. Altınevler Gençlik Merkezimiz 2 bin metrekare inşaat alanıyla iki katlı bir giriş ve birinci kat olmak üzere iki kattan oluşan bir tesisimiz. Zemin katta çok amaçlı salon voleybol, basketbol yapılacak şekilde ve konferans salonuyla beraber bir sahne, giyinme odalarımız, mescidimiz ve seminer salonlarımızla beraber el sanatları odası, zeka oyunu vb. etkinlikleri yapacağımız şekilde faaliyetler alacağımız tesisimiz burası, burada birde kütüphanemiz olacak. Geleceğimiz gençlerimizdir ve gençlerimize hizmet etmek bizim en birinci amacımızdır. Buradan sonra Ortaköy'e gideceğiz ve Ortaköy'de de bir mahalle konağı inşasının temelini atacağız. Orası da iki katlı bir tesisimiz tam bir Ankara evi şeklinde içerisinde muhtarlık ofisi, iki adet çok amaçlı tesisimiz bulunuyor. Devamında da Eski Bayındır mahallemizde yeni bir mahalle konağımızın temelini atacağız. Mahalle konaklarımızda özellikle eskiden köy odası olurdu oradaki heyecanı oradaki insanların bir araya gelerek, kına gecesinde, taziyede, mutlu ve üzüntülü günlerinde bir araya gelecekleri özel bir mekan oluşturuyoruz. Mamak'a hizmet etmek demek, Mamak'lıların gönlüne girmek bizim en temel amacımız. Biz efendi olmaya gelmedik, biz sizlerin hizmetkarı olmaya geldik. Biz halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla yola çıktık. Güzel Mamak'lı hemşerilerimize daha nice güzel hizmetler yapmayı planlıyoruz. Mamak'ımıza güzel ve kalıcı eserler kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Temelini attığımız tesisin hayırlı olsun diliyorum. Söz verdiğimiz gibi Mamak daha güzel oluyor diyorum" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Temel atma törenine Mamak İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, MHP ilçe başkanı Mustafa Esen, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Demir ve katıldı.

Mamak\'ta Gençlik Merkezi\'nin temeli atıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement