"Mammut Tahtalı Run to Sky" Çıralı'da gerçekleştirildi... - Son Dakika
Güncel

"Mammut Tahtalı Run to Sky" Çıralı'da gerçekleştirildi...

"Mammut Tahtalı Run to Sky" Çıralı\'da gerçekleştirildi...

Mammut Tahtalı Run to Sky, 3. kez İsviçreli outdoor markası Mammut ve markanın Türkiye distribütörü Sportive'in desteğiyle adrenalin tutkunlarını bir araya getirdi.

22.05.2017 11:28  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan "Mammut Tahtalı Run to Sky", 19-21 Mayıs tarihleri arasında dünyanın en güzel on plajından biri kabul edilen Çıralı Sahil'de yapıldı. İsviçreli outdoor markası Mammut ve markanın Türkiye distribütörü Sportive'in desteğiyle, adrenalin tutkunlarına heyecan verici bir deneyim vadeden organizasyonda, her biri farklı zorluk seviyesi, eğim ve irtifaya sahip beş farklı yarış gerçekleşti.

Yarışmanın en zorlu parkuru Tahtalı Ultra Sky'ı başarıyla tamamlayan kadın ve erkek yarışmacılar, ödül olarak Mammut'un ana sponsorluğunda İsviçre'de düzenlenen Eiger Ultra Trail'e katılma hakkı kazandı. Mammut'un desteklediği sporcular arasında yer alan ve dünyadaki en zor koşu organizasyonlarında başarılara imza atan Csaba Nemeth ve Ildiko Welmesher de klasman dışı yarışmak üzere bu özel parkur için Türkiye'ye geldi. Yarışmacılar, Likya yolunu içine alan antik yürüyüş yolları arasında farklı bir dünyaya adım atarken, zorlu hava şartlarıyla da mücadele etti. Toplam 402 kişinin katıldığı yarışmalara Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Almanya, Fransa, Güney Afrika, Polonya, Rusya, Avusturya, Macaristan, Hollanda, İngiltere ve Moldova'dan da sporcular katıldı.

Dünyada sıkça düzenlenen ancak Türkiye'de uluslararası düzeyde ilk kez Mammut Tahtalı Run to Sky organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen Tahtalı VK, Tahtalı Dağı'nın Kuzeydoğu bölgesinde bulunan Yaylakuzdere'de 1100 metre irtifadan başlayarak dağın zirvesinde sona erdi. Erkeklerde birinciliği Kerem Topuz, kadınlarda ise bu yıl ilk kez Mammut'un Türkiye'de desteklediği sporculardan oluşan Mammut Türkiye Team'in içinde yer alan İsmet İnan kazandı.

Organizasyonla aynı ismi taşıyan ve yarışların ilk ayağını oluşturan Mammut Tahtalı Run to Sky, herhangi bir yol koşusu veya maratonda görülemeyecek eğim ve irtifaya sahip olması sebebiyle bu yıl daha da fazla ilgi gördü. Yarış, Çıralı sahilden başlayıp Likya yolunu takip ederek sırasıyla; Yanartaş, Ulupınar, Beycik ve son olarak Tahtalı Dağı zirvesinde sona erdi. Erkeklerde birinciliği Derya Duman, kadınlarda ise İsmet İnan aldı.

85 km'lik parkuruyla katılımcılara zorlu bir macera sunan ve bu yıl ilk kez koşulan Tahtalı Ultra Sky, 5000 metre irtifa kazanımına sahip olmasıyla Türkiye'de düzenlenen en zor ultra parkur olma özelliği taşıdı. Olympos dağını 360 derece dönecek şekilde tasarlanan rotasıyla Avrupa'nın da en zorlu parkurlarından bir tanesi olarak öne çıkan yarışın birincileri erkeklerde Csaba Nemeth, kadınlarda ise Ildiko Wermescher oldu.

Yarışmanın isim sponsoru olan Mammut markası ile özdeşleşen ve dağda koşunun hakkını veren bir parkur olarak tasarlanan Tahtalı Berg Sky, 55 km'lik parkuruyla 3750 metre irtifada sona erdi. Bu yarışın birincileri ise erkeklerde Fırat Kara, kadınlarda ise Svetlana Shepeliova.
En son ve en büyük katılımla gerçekleştirilen doğa ile tarihin iç içe geçtiği bir yol koşusu olan Chimera Run etabı ise 10 km'lik parkuruyla Çıralı'nın tamamını dolaşacak şekilde tasarlandı. 2 km'lik kısmıyla Yanartaş'ı da içine alan yarışın birincileri kadınlarda Hülya Kıvrak, erkeklerde ise Mehmet Ali Güven oldu.

"Mammut Tahtalı Run To Sky" ile ilgili genel bilgiler

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen organizasyon, Türkiye'nin ilk skyrunning yarışı olma özelliğini taşıyor.

"Tahtalı Run To Sky", birçok yarıştan farklı olarak deniz seviyesinden başlayıp 2.365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın (Mount Olympos) zirvesinde sona eriyor.

Tahtalı Run To Sky'ın 27,25 km uzunluğunda olan ve sadece yukarı doğru koşulabilen yarış parkuru, helenistik dönemden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından olan Likya Yolu'nu takip edecek şekilde hazırlanıyor.

Türkiye'de Mammut Run to Sky organizasyonu ile ilk kez geçen sene düzenlenen vertical kilometer yarışı olan "Tahtalı VK", 6 km uzunluğunda ve 1200 metre irtifa kazancı olan parkuruyla yarı koşu yarı kaya tırmanışı şeklinde gerçekleştiriliyor.

Yine ilk kez geçen sene düzenenlenen 10 km uzunluğundaki Chimera Run koşusu ise Antik Olympos şehrinde ilk olimpiyat meşalesinin yakıldığı Yanartaş'ın içinden geçiyor.

2016 yılında yaklaşık 200 kişi ile gerçekleştirilen yarışı, katılımcıların %75'i zamanında bitirdi.

Bu yıl büyük bir ilgi gören Mammut Tahtalı Run to Sky'a, 500'e yakın kişi kayıt yaptırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mammut Tahtalı Run to Sky' Çıralı'da gerçekleştirildi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement