Manavgat Müftülüğünden Aile İçi Dayanışma Konferansı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Müftülüğünden Aile İçi Dayanışma Konferansı

Manavgat Müftülüğünden Aile İçi Dayanışma Konferansı

Manavgat Müftülüğü tarafından Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans salonunda Uzman Psikolojik Danışman Dilek Zekiye Kaşıkçı tarafından aile içi dayanışma temalı konferans düzenlendiKonferansa, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Din görevlileri, Kuran Kursu görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

11.03.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Müftülüğü tarafından Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans salonunda Uzman Psikolojik Danışman Dilek Zekiye Kaşıkçı tarafından aile içi dayanışma temalı konferans düzenlendi

Konferansa, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Din görevlileri, Kuran Kursu görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an tilavetiyle başlayan konferansın açılışında konuşan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Yüce Allah, kadın ile erkeği birbiriyle mutlu olmaları için yaratmış, aralarında sevgi ve merhamet duygusunu vermiştir. Yüce Kitabımız Kur'an da şöyle buyrulmaktadır: «Birbirinizle huzur ve sükünet bulasanız diye, size kendi cinsinizden eşler yaratıp, aranıza sevgi ve merhamet koyması, Allah'ın ayetlerindendir.» Karşıt cinslerin ayrı yaşamamaları, birlikte olmaları yaratılışa en uygun olanıdır. Bunun da en ideal şekli evlenmektir. Mutlu bir yuva Allahın insanlara bahşettiği en büyük, nimetlerdendir." dedi.

Uzman Psikolojik Danışman Dilek Zekiye Kaşıkçı ise "İnsanlar sosyal çevreye girme kararlılığı içinde oldukları zaman daha çok gelişiyor. Yani insanın insanla temas ettiği, sevgi alışverişinin cömertçe olduğu yerlere dahil olan insanlar çok gelişiyor. Gerçekten en üstün terapiyi insan insana yapıyor. O yüzden sevgide cimri olmaya devam ettikçe bilesiniz ki yalnızlaşacaksınız" diye konuştu.

Aile içi iletişim ve problem çözme noktasında sorunların yaşandığını ve ailede çocukların eğitiminde annenin başrol oynadığını dile getiren Dilek Zekiye Kaşık, aile içi iletişimin önemini güncel örneklerle açıkladı. Kaşıkçı; Günümüzde sevginin azalmasının en büyük sebebinin insanların hayatlarını sosyal ağlarda yaşamaya başlaması olduğunu ifade etti - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Müftülüğünden Aile İçi Dayanışma Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement